kretslopet-bladlogo-387-90

Vellykket i Trondheim

Kjell Øyvind Pedersen rotertGjenvalgt leder Kjell Øyvind Pedersen ønsker velkommen til den største avfallsgjengen som noen gang har vært samlet i landet.Styreleder Kjell Øyvind Pedersen kunne ønske velkommen til Avfallskonferansen 2014 i visshet om at den med sine 900 deltagere var større enn noensinne. Og to dager senere kunne det konstateres at det var verdt turen.

 

De ganske mange deltagerne Kretsløpet var i kontakt med i løpet av konferansen var nesten uten unntak fornøyd. Selv den tradisjonelt vanskelige paneldebatten bød på underholdning og en smule informasjon, ikke minst takket være at debattlederen Svein Tore Bergestuen hadde satt seg inn i avfallsfeltet på forhånd. Det samme kan sies om Høyres stortingspolitiker Odd Henriksen, som kjenner saksområdet fra sin tid som ordfører i Salten.
Regjeringsapparatet var ellers ikke representert med annet enn en videohilsen fra statssekretær Lars Andreas Lunde. Denne brakte ikke fram noe nytt – og lot i tillegg til å bli avlevert med en pistol i ryggen.
Det hersker stor enighet om norsk avfallspolitikk, regjeringen har ikke tatt seg bryet med å trekke tilbake strategien som de rødgrønne la fram få uker før valget. Den smule uenighet som råder dreier seg ikke om hva man skal gjøre, men hvem som skal gjøre det. Og temperaturen steg merkbart da Norsk Industris direktør Stein Lier-Hansen konstaterte at kommunale overinvesteringer hadde ført til «en idiotisk konkurranse om å få tak i avfall».
Andre temaer som ble adressert på konferansen var rekruttering, utdanningstilbudet, ledelse og sosiale medier. Mer om dette i Kretsløpet nr 4. Og det hele ble avsluttet med et svært personlig innlegg fra Tom Nordlie, som steppet inn for en syk Marit Breivik på kort varsel.

 

PaneldebattPaneldebatten avslørte høy grad av enighet mellom fra venstre Odd Henriksen (H), Stein Lier-Hansen, Norsk Industri, Ola Elvestuen (V), Nancy Strand, Avfall Norge og Åsmund Aukrust (Ap). Debattleder Svein Tore Bergestuen klarte likevel å gjøre dette til en god forestilling.