kretslopet-bladlogo-387-90

Gullklypa til Haugesund

Willy Smedsvig, Rebekka Borsch og Åge Wee.Åge Wee (t.h.) og Willy Smedsvig (t.v.) fikk gullklypa utdelt av Rebekka Borsch som sitter i Venstrs sentralstyre.

Gullklypa til Haugesund

Årets Gullklype gikk til Åge Wee og Willy Smedsvig for sin ryddedugnad «Rydd Smedasundet» i Haugesund. Prisvinnerne var svært glad for anerkjennelsen av arbeidet.

I år fikk Venstres Rebekka Borsch dele ut Gullklypa, som takk for sitt engasjement for marin forsøpling som resulterte i 10 millioner kroner over statsbudsjettet til arbeidet. Prisen ble delt ut på seminaret om Marin forsøpling i Hold Norge Rents regi i januar.
Årets vinnere har satt i gang ryddedugnad i Smedasundet tre år på rad og samlet inn totalt 18 tonn avfall fra vannet. Årets fokus var på flasker, bokser og batterier, men opp av vannet kom også en moped, gebiss og kredittkort.
– Da vi satte i gang for tre år siden, visste vi ikke helt hva vi gikk til. Kontainerkapasiteten vi hadde bestilt ble fylt på en halv time og vi måtte bestille mer i en fei, forteller de smilende. Smedsvig visste riktignok at behovet var der. Han har vært dykker i 20 år og sett mye under vann han ønsket å få opp. – Jeg kjente det var behov for å få et renere sund. Og vi har sett at det har blitt mer liv i sjøen på de tre årene vi har holdt på, forteller han. Begge er veldig glade for prisen. – Dette er en anerkjennelse av at det vi jobber med er bra og setter ytterligere lys på saken. Også for våre sponsorer, stråler de to – som opplever et stort lokalt engasjement i Haugesund og gleder seg til årets aksjon.
Gullklypa er en utmerkelse som går til en enkeltperson eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats mot forsøpling og et rent og trivelig Norge. Den deles ut av Hold Norge Rent og i år er det 11. gangen. Årets jury bestod av: Nancy Strand i Avfall Norge, Marianne Holen i Loop og Eirik Holand i Grønt Punkt Norge.