kretslopet-bladlogo-387-90

Seabin – plukker søppel i sjøen

Ceglinski og TurtonPete Ceglinski og Andrew Turton er fornøyde med sin oppfinnelse.De to australske surferne Pete Ceglinski og Andrew Turton har funnet opp en automatisk "søppelbøtte" som ved hjelp av en pumpe suger sjøvann gjennom seg og renser det for søppel og forurensning. Nå arbeider de for å kommersialisere prosjektet.

Oppfinnelsen vil ikke yte noe stort bidrag til å rense opp verdenshavene, men egner seg for havneområder og marinaer der tidevann eller lokale kilder gjør at det samler seg søppel i vannet. Søppelbøttene settes ut fra flytebrygger e.l. og pumpeenheten monteres oppå brygga. "Søppelplukkingen" skjer dermed automatisk døgnet rundt, men som andre avfallsløsninger er opplegget avhengig av at noen tømmer beholderne når de er fulle. The Seabin Project har etablert seg i Palma, Mallorca.
Seabin er foreløpig ikke hyllevare, men interesserte kan "bestille" via fundraisingselskapet Indiegogo, for den nette sum av 3.850$. Om det går som grunnleggerne håper vil industriell produksjon være i gang i løpet av 2016 og bestillingene effektueres. Mer om prosjektet kan finnes her og en video av hvordan seabin virker kan sees her. 

 

 

Seabin virkemåteSlik fungerer den automatiske søppeloppsamleren Seabin.