kretslopet-bladlogo-387-90

Gullklypa 2016 til Nordic Ocean Watch

Gullklypa 2016Fornøyde representanter for Nordic Ocean Watch har nettopp fått overrakt Gullklypa 2016 av statssekretær Jens Frølich Holte, KLD (t.h.) Fra venstre Fredrik Hertzberg, Vilma Havas og Simen Knudsen.Det var surfernes miljøorganisasjon Nordic Ocean Watch (NOW) som ble tildelt utmerkelsen Gullklypa 2016 på Hold Norge Rent-konferansen nylig. Statssekretær Jens Frølich Holte i KLD delte ut prisen. – NOW rydder strender over hele landet, og har hatt et langvarig og systematisk oppryddingsarbeid, sa han.

Det var ildsjelen Simen Knudsen som tok imot prisen. – Han har vært primus motor for NOW, og gjort en formidabel jobb for å engasjere flere unge til å ta vare på havet. Han har en egen evne til å engasjere og å få med seg folk – alt fra barn og eldre, til Kronprinsparet. Simen har holdt utallige foredrag og workshops for skoleklasser, studenter, miljøorganisasjoner, bedrifter og politikere, sa Holte. NOW har også bygget opp en egen silo for oppsamling av søppel ved Hoddevika på Stadlandet, et populært utgangspunkt for surferne.
Knudsen selv var opptatt av å dele æren med de andre som bidrar i det han kalte NOW-kollektivet, mennesker langs hele norskekysten som ønsker å gi noe tilbake til havet.
De øvrige nominerte til Gullklypa var Sandefjord søppelplukkerlag, Marinreparatørene og Jæren Friluftsråd.