kretslopet-bladlogo-387-90

Foreslå kandidater til Nordisk Råds miljøpris 2017

Vinnere av Nordisk Råds miljøpris 2016Vinner av Nordisk Råds miljøpris 2016: App'en "Too Good To Go" fra Danmark. Appen gjør at du kan kjøpe billig mat fra kafeer og restauranter før stengetid og forbygge matsvinn, og den finnes også i Norge. Foto: Magnus Fröderberg/norden.orgÅrets tema for Nordisk Råds miljøpris er initiativ som bringer oss nærmere det avfallsfrie samfunn. Alle kan være med å foreslå kandidater. Vinneren offentliggjøres i Helsingfors 1. november 2017 i forbindelse med Nordisk Råds sesjon.

Miljøprisen tildeles en nordisk bedrift, organisasjon eller person som på forbilledlig vis har klart å integrere hensynet til miljø i sin virksomhet eller i sitt virke eller på annen måte har utøvet en ekstraordinær innsats for miljøet. Den eller det som får prisen skal ha et nordisk perspektiv og virke i Norden eventuelt i relasjon til parter utenfor Norden, heter det i kriteriene for å nomineres.

-Med årets tema vil vi fremme initiativer som bringer oss nærmere det avfallsfrie samfunn og derigjennom støtter FNs bærekraftsmål for 2030, uttaler den nordiske bedømmelseskomiteen.

Dersom du kjenner til en nordisk bedrift, organisasjon ellet person som oppfyller kriteriene, kan du nominere vedkommende på Nordisk Råds miljøpris’ nomineringsskjema her

Fristen for nominering av kandidater er 19. april 2017. De nominerte blir offentliggjort i juni og prisen blir overrakt ved Nordisk Råds prisutdeling 1. november 2017 i Helsingfors da for 23. gang. Vinneren mottar 350.000 danske kroner.