kretslopet-bladlogo-387-90

Returfellesskapet lansert

Andersen Røine og ThonDisse tre direktørene ble introdusert som Gud, Jesus og Den hellige ånd. Men det korrekte er fra venstre Fredrik Andersen, Batteriretur, Jaana Røine, Grønt Punkt Norge og Bjørn Arild Thon, RENAS.På den såkalte Grønn konkurransekraft-dagen 1. mars ble et nytt samarbeid mellom Grønt Punkt Norge, Renas og Batteriretur lansert. Poenget er at aktører i EE-bransje skal kunne oppfylle sitt produsentansvar for EE-produkter, batterier og emballasje gjennom et medlemskap.

– Gjennom Returfellesskapet inngår Norges ledende kompetansemiljøer innen produsentansvar et samarbeid for å gi bedriftene en komplett løsning. Vi skal stå for soliditet, integritet og skikkelighet og de som velger oss skal ha trygghet for at produsentansvaret ivaretas på beste måte. Forpliktelsene kan ivaretas gjennom én kontaktperson og én faktura og vi tilbyr automatisk rapportering som gir full oversikt før fakturering. Dette vil være tidsbesparende og lønnsomt, sa RENAS-direktør Bjørn Arild Thon, etter å ha blitt særdeles fyndig introdusert av Norges miljøfyrtårn Edel Hammersmark Gjervan alias Henriette Steenstrup.
Grønt Punkt-direktør Jaana Røine legger overfor Kretsløpet ikke skjul på at denne lanseringen er et svar på Norsirks (tidligere Elretur) utvidelse av sin virksomhet til også å omfatte batterier og emballasje.