kretslopet-bladlogo-387-90

Avfall Norge deler ut to innovasjonspriser i år

Lunde og GillundFjorårets Innovasjonspris gikk til Den Magiske Fabrikken og VESAR-direktør Andreas Gillund fikk overrakt prisen av Lars Andreas Lunde, statssekretær i Klima- og miljødepartementet.I år har Avfall Norge valgt å lyse ut to priser: Bransjeprisen for innovasjon og nytenkning i den “etablerte” bransjen, og gründerprisen som særlig retter seg mot nye aktører. Begge deles ut under Avfallskonferansen i Kristiansand og fristen for å sende inn forslag er 14. april.

Avfall Norges innovasjonspris ble delt ut første gang i 2010 og skal belønne innsats som fremmer utviklingen innen avfalls- og gjenvinningsbransjen, økonomisk vekst og som kan bidra til at vi lykkes med en sirkulær fremtid og målet om lavutslippssamfunnet i 2050. Juryen ønsker å promotere nytenkning og ideer på tvers av bransje og næringsliv som påvirker vår bransje og den sirkulære økonomien positivt. I tillegg ønsker vi å vektlegge avfallspyramiden mer i vurderingene, heter det i årets prisutlysning. Derfor har man i 2017 altså valgt å dele prisen i en bransjepris og en gründerpris.
Fullstendige kriterier for utdelingen av begge prisene er å finne på Avfall Norges nettsider. Her framgår det at den nye gründerprisen kan gis til enkeltpersoner eller startups, studenter innenfor entreprenørskap eller grupper som jobber med et nytenkende prosjekt/gründerideer innenfor avfall og gjenvinning eller den sirkulære økonomien.
Og blant kriteriene er:
• Markeds-, forretnings-, verdiskapnings- og vekstpotensiale
• Realiserbarhet og gjennomføringspotensiale
• Innovasjonsgrad
• Brukervennlighet
• Formidlingsevne

Nominasjoner med begrunnelse kan sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 14. april.