kretslopet-bladlogo-387-90

Årskonferanse med mange endringer

Silje RosenlundSilje Rosenlund er ansvarlig for årets Avfallskonferanse, unnskyld Årskonferanse. Hun mener endringene som er gjort er i tråd med deltagernes tilbakemeldinger.Tirsdag 5. juni starter arrangementet som i alle år har hett Avfallskonferansen i Stavanger. Nå er navnet Avfall Norges årskonferanse og de mange rutinerte deltagerne vil finne at det ikke bare er navnet som er endret fra tidligere år. Nytt av året er at plenumssesjonen begynner midt på dagen tirsdag, fagforedragene avsluttes onsdag, mens det på torsdag bare er fagturer. Og framtidige konferanser skal alternere mellom bare tre byer: Stavanger, Oslo og Trondheim.


Silje Rosenlund i Avfall Norge forklarer hvorfor man har gjort disse endringene. – Vi lytter jo til de innspill og tilbakemeldinger vi får fra deltagerne. Navneendringen reflekterer endringene i bransjen, det jo ikke lenger bare snakk om avfall. Konferansen spenner tematisk bredere enn tidligere, men den gode atmosfæren vil forhåpentligvis bestå, sier hun.


Programendringene er også begrunnet i innspill fra deltagere, men også oppslutningen om de ulike delene av arrangementet. – Vi har ønsket å kutte ned tidsforbruket, men samtidig sørge for at flere får anledning til å delta på fagturene uten å gå glipp av andre ting. Vi beholder konseptet med en minglemiddag tirsdag og en festmiddag onsdag, så blir det jo mulighet til å ta det litt roligere torsdag morgen, fagturene starter kl 10, sier Rosenlund.
At konferansen ikke lenger skal turnere rundt i hele landet skyldes rett og slett størrelsen. – Alle vil vel gjerne komme rundt i landet, men konferansen har nå blitt så stor at vi ikke har så mange alternativer dersom vi ikke skal begrense deltagelsen. Og så har vi jo i tillegg det årlige høstmøtet som fortsatt vil rullere, sier Rosenlund.


Hun forteller videre at årskonferansen pr 24. mai har kloss opp mot 800 påmeldte, det er omtrent det samme som de foregående konferansene har hatt et par uker før de går av stabelen. Men Silje Rosenlund tror ikke deltagerrekorden fra arrangementet på Gardermoen i 2015 vil bli slått i år.