kretslopet-bladlogo-387-90

Berit Pettersen ny styreleder i Avfall Norge

PettersenBerit Pettersen er stolt og glad over å bli valgt til leder for foreningen som organiserer landets viktigste bransje.Avfall Norge fikk 5. juni sin første kvinnelige styreleder. Berit Pettersen (63) fra Reno-Vest ble enstemmig valgt på organisasjonens generalforsamling i Stavanger. – Jeg er stolt og glad over tilliten og ser fram til å fortsatt gjøre en jobb i denne spennende bransjen, sa hun.


Pettersen er daglig leder i Reno-Vest, det interkommunale avfallsselskapet i Vesterålen, her har hun vært i ti år. Hun er økonomiutdannet og har tidligere jobbet med økonomi på Nordlandssykehuset og vært leder både innenfor skipsbygging og i byggevarebransjen. Hun har sittet i Avfall Norges styre siden 2011, de siste årene som nestleder. – Vi har fått til mye, både i Avfall Norge og i Reno-Vest, men det er fortsatt nok av oppgaver, sier hun.


Nye medlemmer i Avfall Norge-styret ble Øystein Solevåg fra ÅRIM, Elisabeth Helle fra Avfall Sør og André Tangen fra BiR, sistnevnte på grunn av sin spesialkompetanse innenfor digitalisering, ifølge valgkomitéleder Knut Bakkejord.
Kjell Øyvind Pedersen gikk ut av styret etter åtte år, de siste fem som styreleder. Ut gikk også Knut Erik Ballestad fra Trondheim Renholdverk og Trond Sørensen. Han ble valgt inn i fjor, mens han var daglig leder i Franzefoss Gjenvinning, senere har han skiftet beite og arbeider nå i Norsk Gjenvinning. Men denne bedriften er allerede representert i styret, konsernsjef Erik Osmundsen ble nå valgt til nestleder i Avfall Norge.