kretslopet-bladlogo-387-90

ANNONSE: Større tonnasje til tross for lettere glass

Jeg forventer at vi passerer 100 000 tonn innsamlet glassemballasje neste år og 120 000 tonn om noen år. Og dette skjer til tross for at flasker og emballasjeglass blir stadig lettere, sier Morten Sundell, administrerende direktør i Sirkel Glass.

 

Han holder fram en tom ølflaske av et kjent merke. Flasken ser ut som den alltid har gjort, men veier betydelig mindre enn tidligere. På glassverkene og hos drikkevareprodusentene skjer det nemlig mye innenfor det som kalles emballasjeoptimering. Det jobbes kontinuerlig med å utvikle flasker og glass som veier mindre. en vektreduksjon fører til redusert energiforbruk, noe som igjen fører til lavere CO₂-utslipp. Som annen industri jobber også glassprodusentene målrettet for å redusere energiforbruket, både ved å lage lettere emballasje og ved å øke andelen resirkulert glass. En studie ved Högskolen i Gävle viser nemlig at CO₂-utslippene er 41 prosent lavere dersom glasset produseres av gjenvunnet materiale, i forhold til jomfruelige råvarer.Sirkel Glass Morten Sundell juni 2019Morten Sundell, administrerende direktør i Sirkel Glass.

– I en vanlig ølflaske er det rundt 80 prosent resirkulert glass. Det er ingen andre emballasjeslag som er i nærheten av å bruke en så stor andel gjenvunnet materiale, sier Sundell.

 

Som administrerende direktør for Sirkel Glass føler han et stort ansvar – for å bidra til et bærekraftig samfunn, og en miljøsmart framtid.

–Alle som jobber her er veldig dedikert på å finne gode løsninger. Det er vårt ansvar å tydeliggjøre for forbrukere og produsenter at resirkulering av glass i Norge er og har vært et velfungerende system siden 90-tallet. Alt som samles inn blir materialgjenvunnet til nye produkter, avslutter Morten Sundell.

 

Les mer: Sikter mot ny milepæl.

 

SirkelGlass logo anonse

Telefon: 23 17 39 80

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer om Sirkel.