kretslopet-bladlogo-387-90

ANNONSE: Sirkels nye, topp moderne gjenvinningsanlegg i rute

Sirkels nye, topp moderne gjenvinningsanlegg i rute

Det nærmer seg offisiell åpning av Sirkels nye topp moderne gjenvinningsanlegg på industriområdet Øra i Fredrikstad. Testkjøring starter i november og på nyåret blir det full drift.

 

Glassmengden Sirkel samler inn, øker år for år, allerede i neste år kan den overstige 100 000 tonn. Men det vil ikke skape problemer, det nye sorteringsanlegget kan ta imot dobbelt så mye som det Sirkel i dag har kapasitet til på Onsøy.

 

På nyåret skal dette være et fullverdig anlegg i drift. Da har vi faset ut produksjonen på Onsøy og kan prosessere 45 tonn i timen, sier Espen Sandsdalen, fabrikksjef for det nye anlegget.

Kundene vil merke at det er mindre kø, og leveringen vil bli mer effektiv for vogntogene som kommer hit, forklarer han.

 

I september starter arbeidet med å bygge opp et lager med råvarer på den nye fabrikktomten. 15. november skal anlegget overtas og produksjonen starte. Da vil produksjonen på Onsøy avta, og tidlig neste år vil alt av glass- og metallemballasje bli levert på Øra.

 Sirkel Glass nytt gjenvinningsanlegg september 2019

Det nye anlegget har fin adkomst fra E6, og nærhet til flere av Sirkels samarbeidspartnere. Metallco og Stene Stål, kun et steinkast unna, tar imot metallemballasje fra Sirkel Materialgjenvinning. Avfall av ulikt slag blir sendt videre til Norsk Gjenvinning, som har gjenvinningsanlegg på Øra.

 

Tilknytning til distriktet var viktig for oss da vi så etter ny tomt. Lokalisering i Østfold er avgjørende for å beholde kompetansen og de ansatte ved anlegget på Onsøy. Vi er veldig fornøyd med denne plasseringen, sier fabrikksjefen.

 

Det er Binder og Co, en velkjent østerriksk leverandør, som står for anlegget. 240 millioner er investert i anlegget. Maskinene er spesialprodusert, i samarbeid med Binder, for å skape toppmoderne og fremtidsrettede produksjonsfasiliteter.

Fasaden vil stikke seg godt ut i industriterrenget på Øra. En glassvegg på drøye 200 kvadratmeter vil skape en fin og spennende fasade på det 7 etasjers høye bygget.

 

Glass er jo virksomheten vår, og det vil nå gjenspeiles i omgivelsene. De store glassvinduene vil gi lys inn, og mulighet for god innsikt i bygget – som vil ruve 23,5 meter over bakken. Nå er vi godt rustet til å møte fremtiden og forbli en viktig aktør i den sirkulære økonomien her til lands, sier Espen Sandsdalen.

 

Les mer om anlegget og se flere bilder på sirkel.no.

__

SirkelGlass logo anonse

Telefon: 23 17 39 80

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer om Sirkel.