kretslopet-bladlogo-387-90

Gullklypa til Bo Eide

Bo EideBo EideBo Eide ble hedret for sin mangeårige og entusiastiske innsats med strandrydding i Tromsø under konferansen om marin forsøpling 5. februar.

Gullkypa 2014 ble delt ut av Klima- og miljøminister Tine Sundtoft på Hold Norge Rents konferanse om marin forsøpling. Gullklypa deles ut til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats for et ryddig lokalmiljø. I år ble prisen delt ut for tiende gang og gikk prisen til Bo Eide for hans sterke engasjement for å skape oppmerksomhet og bekjempe, marin forsøpling i områdene rundt Tromsø. Han har blant annet stått bak en kort film om marin forsøpling, som kan ses på youtube.

Bo Eide er ivrig kajakkpadler og har tidligere drevet dette arbeidet på helt frivillig basis. Han forteller til kretslopet.no at nå har fått litt midler fra Fylkesmannen i Troms og anledning til å bruke noe arbeidstid på å organisere rydding.

Miljøvernministeren uttrykte et personlig engasjement for strandrydding og ga signaler om at regjeringen vil åpne for at kommunene kan finansiere slik opprydning gjennom renovasjonsgebyret.