kretslopet-bladlogo-387-90

Strandryddedagen 2017 er 6. mai

StrandryddeillNord-Norge ligger på topp både i antall ryddeaksjoner og strekning ryddet i meter. Foto: Bo Eide.Strandryddedagen arrangeres i år for 7. gang og er for første gang en felles nordisk mønstring. Og tirsdag 2. mai stiller både klima- og miljøminister Vidar Helgesen og leder for FNs miljøprogram Erik Solheim til en kick-off på Bygdøy.

Oppslutningen om Strandryddedagen har hatt en eksplosiv utvikling siden oppstarten i 2011, den politiske oppmerksomheten om marin forsøpling har også økt kraftig både her hjemme og internasjonalt. I fjor ble det gjennomført 1 364 ryddeaksjoner, ryddet 869 kilometer og samlet inn 377 tonn marint avfall, ifølge prosjektleder for Strandryddedagen, Malin Jacob.
Hold Norge Rent er ansvarlig for Strandryddedagen og samarbeider blant annet tett med gjenvinningsentreprenøren Ragn-Sells, som også er hovedsponsor.
Sammen med de nordiske søsterorganisasjonene Hold Danmark Rent, Pidä Saaristo Siistinä ry, Ringrás, Landvernd og Håll Sverige Rent inviterer Hold Norge Rent til Nordisk Strandryddedag 6. mai 2017. Strandryddedagen er en del av strandryddeuken som i år er 2. – 7. mai. Her kan du melde deg på!
Og tirsdag 2. mai markeres altså åpningen av denne begivenheten på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo. Her vil klima- og miljøminister Vidar Helgesen holde åpningstalen og det blir hilsningstale fra en av hans forgjengere Erik Solheim, som nå leder FNs miljøprogram. Det blir også videohilsninger fra miljøministrene i de øvrige nordiske land før de fremmøtte inviteres til å være med på båttur, selvsagt med en innlagt strandryddingsøkt.

Uten navnOppslutningen om strandrydding har hatt voldsom økning siden starten i 2011.