kretslopet-bladlogo-387-90

Tron E. Kallum konstituert som ny direktør i Oslo REN

Tron KallumTron E. Kallum sier det har vært et overordnet mål for Oslo REN å gjennomføre avfallsinnsamlingen i hovedstaden uten å bryte arbeidsmiljøloven. Foto: Senterpartiet.Tron E. Kallum (56) overtar direktørstolen i Oslo REN, men bare midlertidig. Stillingen skal snart utlyses for en permanent ansettelse.

Etter at Oslo kommunes ryddegutt Arild Sundberg har fungert som direktør for Oslo REN i drøyt fire måneder har han nå gått tilbake til sin faste jobb som kommunaldirektør i byrådsavdelingen for finans. Tron E. Kallum (56), som opprinnelig var seksjonsleder i denne avdelingen, fulgte med Sundberg over til Oslo REN og har altså nå overtatt som direktør. Han sier til Kretsløpet at byrådsavdelingen snart vil utlyse stillingen, men han regner med at det tar et halvt års tid før en ny direktør er på plass i fast stilling.
Kallum sier til Kretsløpet at han de siste månedene har arbeidet med å etablere en innsamlingsavdeling i Oslo REN, det er jo 20 år siden sist kommunen drev avfallsinnsamling i egenregi. Det har bydd på utfordringer, det gikk blant annet seks uker før bostyret etter Veireno-konkursen friga selskapets renovasjonsbiler.
På spørsmål om de mange klagene som fortsatt kommer på avfallshentingen i Oslo svarer Kallum at de overtok et system som blant annet ikke hadde noen plan for hvordan påsken skulle avvikles og at svært mange av renovatørene var lovet fri. – Tømmingen da ble gjennomført uten problemer, men vi fikk et etterslep som har skapt problemer i forhold til alle de bevegelige fridagene i mai. Men han legger til at kommunen ikke vurderer å forlate toskiftsordningen, som har vært framholdt som en av hovedårsakene til problemene med å få inn avfallet. Han forteller at det nå er 171 ansatte og 61 biler som sørger for de 112 000 ukentlige tømmingene i hovedstaden.
Tron E. Kallum er for øvrig bosatt i Spydeberg og aktiv lokalpolitiker. Han er fylkesleder for Senterpartiet i Østfold og gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret i Spydeberg.