kretslopet-bladlogo-387-90

Hans Petter Karlsen ny renovasjonsdirektør i Oslo

Hans Petter KarlsenHans Petter Karsen (56) tiltrer som direktør i Renovasjonsetaten i Oslo 12. desember. Foto: PrivatKarlsen overtar jobben 12. desember, etter Tron E. Kallum som har bekledd stillingen midlertidig siden mai. Før det ble forgjengeren Pål A. Sommenes bedt om å fratre stillingen 16. januar i år, som følge av kaoset som oppsto etter at Veireno overtok innsamlingen. Men den nye sjefen for Oslo Ren ble selv sagt opp så sent som i juni i fjor.

Hans Petter Karlsen har bakgrunn fra Forsvaret, med blant annet Krigsskolen på Linderud, Stabsskole og Militärhøgskolan i Stockholm. Han har tidligere vært både renovasjons- og brannsjef i hjemkommunen Fredrikstad. Hans siste jobb var et halvårig engasjement som rådmann i Hurdal kommune, men før det var Karlsen rådmann i Våler kommune i Østfold i seks år.
Og der ble han altså sagt opp etter et vedtak i kommunestyret i juni i fjor. – Mistilliten bygger på samspillet mellom rådmannen og de folkevalgte. Vi har prøvd å løse det over lang tid, men det har ikke fungert, het det da i ordfører Reidar Kaabbel (Sp) sin pressemelding, der det også ble avvist at det var rådmannens arbeid med kommunereformen som foranlediget vedtaket.
Men nå er det altså Renovasjonsetaten som gjelder og som kjent tok etaten 20. februar over ansvaret for søppeltømmingen i Oslo, etter at Veireno gikk konkurs. – Det er imponerende hvordan renovasjonsetaten har taklet overgangen fra bestiller av renholdstjenester til selv å stå for tømmingen tidligere i år. Mange forstår ikke hvor utfordrende dette kan være, sier Karlsen til avisa Vårt Oslo.
– Hans Petter Karlsen har lang erfaring som leder i offentlig sektor og har også jobbet som renovasjonssjef tidligere. Han overtar ledelsen av en etat med ansvar for et samfunnskritisk område. Driften av Oslos avfallshåndtering, kildesortering og gjenbruk er et stort ansvar, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i en pressemelding.
– Dette er en spennende etat som gjennom kompetente medarbeidere leverer tjenester av høy verdi for byens innbyggere. Jeg ser frem til å begynne som direktør i
Renovasjonsetaten, sier Hans Petter Karlsen i den samme pressemeldingen.