kretslopet-bladlogo-387-90

Reno Nordens datterselskaper i Sverige og Finland solgt

tom hugo ottesenEt halvt år etter konkursen i Reno Norden har konkursbestyrer Tom Hugo Ottesen nå fått solgt det svenske og finske datterselskapet.I en pressemelding fra Advokatfirmaet Kvale, som har håndtert Reno Nordens konkursbo, framgår det at datterselskapene Reno Norden AB i Sverige og Reno Norden OY i Finland er solgt til det opprinnelig spanske miljøkonsernet Urbaser S.A., som dermed etablerer seg i Norden.


I pressemeldingen gir konkursbestyrer Tom Hugo Ottesen uttrykk for tilfredshet over at disse selskapene nå har fått en sterk industriell eier som kan videreføre virksomheten i de to landene og har ressurser til å utvikle den videre. Han uttrykker også takknemlighet til alle som har bidratt til at disse selskapene har holdt det gående i en turbulent og usikker periode og sier at det fortsatt arbeides hardt for å finne en god løsning også for det danske datterselskapet.


Konsernsjef José Maria López Pinol i Urbaser S.A. sier i den samme pressemeldingen at han er meget fornøyd med at selskapet nå endelig kommer inn i det nordiske markedet for avfallsinnsamling. – Dette er store markeder med relativt gode utsikter til vekst. Vi har i flere år vært interessert i å etablere oss i Norden og dette gir oss muligheten til å komme inn og ta en ledende posisjon, heter det videre. Konsernsjefen legger også til at de gjennom kjøpsprosessen har erfart at de to selskapene har erfarne og dyktige ledere. – Vi forventer store gevinster av at vi nå kombinerer våre sterke sider, heter det.


Partene er naturligvis enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.


Urbaser S.A. ble etablert i 1990 og har gjennom 160 datterselskaper i 22 land mer enn 40 000 ansatte. Konsernet ble i september 2016 kjøpt av det kinesiske investeringsselskapet Firion Investments, ifølge Reuters var kjøpesummen rundt 1,5 milliard dollar.