kretslopet-bladlogo-387-90

Stadig flere vil halvere matsvinnet

Stadig flere aktører innen matproduksjon og servering slutter seg til bransjeavtalen som forplikter aktørene til å redusere matsvinnet med 50% innen 2030. Under et arrangement i Klima- og miljødepartementet 15. mars skrev 17 nye aktører under sammen med klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Les mer …

Topptung åpning av Mjøsanlegget

Da det nye Mjøsanlegget ble offisielt åpnet torsdag, var det ved hjelp av både Klima- og miljøministeren og stortingspresidenten. Og det var ikke det eneste biogassanlegget som hadde åpningsmarkering denne uka.

Les mer …

Lindum fikk millionbot fra Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet har ilagt Lindum as en bot på 3,9 millioner for brudd på Konkurranseloven. Saken dreier seg om samarbeid med en annen aktør ved inngåelse av en kontrakt om transport av kloakkslam i Bergen.

Les mer …

Flere matsentraler på trappene

I Norge har vi til nå bare hatt én matsentral, nemlig Matsentralen i Oslo, og det har begrenset mulighetene til å distribuere ut overskuddsmat fra butikker og engrosledd til de som trenger det. Nå er flere nye matsentraler under etablering eller i det minste planlegging.

Les mer …

Produserer biogass på en uke

Firmaet Antec Biogas mener at deres egenutviklede reaktor vil revolusjonere biogassproduksjon. Nylig ble selskapet tildelt prisen Bioenergy Innovation Award 2016, for sitt utviklingsarbeid.

Les mer …

Erna åpnet Den magiske fabrikken

Statsminister Erna Solberg tok seg tid til både omvisning på anlegget og paneldiskusjon da Den magiske fabrikken ble pompøst åpnet 13. september. De gode ordene satt løst og en utvidelse av anlegget ble nå presentert som mer enn planer.

Les mer …