Handelens Miljøfond åpner igjen for søknader

75 millioner kroner er i potten når Handelens Miljøfond nå åpner for søknader til «Redusert plastbruk og sirkulær plastøkonomi». Pengene kommer som de fleste vi vite fra butikk-kundenes plastposekjøp.

Målet med denne utlysningen er å støtte prosjekter som bidrar til å redusere plastmengdene gjennom økt levetid på plast- og emballasjeprodukter, primært ved bedre design og nye forretningsmodeller som inkluderer reparasjon og ombruk. Det er dette som er fremtiden, skriver Handelens Miljøfond på sine nettsider

Utlysningen dreier seg altså ikke om ryddeprosjekter denne gangen, det vil det nok komme nye utlysninger på senere. Utlysningen retter seg kun mot bransjene emballasje, tekstiler, fiskeri og havbruk, samt bygg og anlegg i Norge. Innenfor denne avgrensningen kan det også søkes om støtte til prosjekter utenfor Norge, forutsatt at løsningen eller kunnskapen kan gjøre det norske plastsystemet mer sirkulært.

Alle typer bedrifter kan søke. Prosjekter som oppfyller følgende kriterier vil prioriteres:

  • Prosjektet hensyntar hele verdikjeden, både gjennom relevante prosjektpartnere og dokumentert kompetanse innenfor kritiske suksessfaktorer
  • Plastmengden i prosjektet gir nødvendig skala til at løsningen er økonomisk bærekraftig og gir vesentlig miljøeffekt
  • Prosjekter med en solid forankring hos problemeier

Handelens Miljøfond kan ikke utbetale støtte til medlemmer. Dette innebærer at medlemmer ikke kan stå som søker, men kan delta som prosjektpartner, forutsatt at prosjektets resultater gjøres åpent tilgjengelig, både for medlemmer og ikke-medlemmer.

Høstens utlysninger er en 1-trinns søknadsprosess (uten skissesøknad) der søkerne har seks ukers frist på å levere full søknad.

Nøkkelinformasjon:

Utlyst ramme: Inntil 75 millioner kroner

Prosjektets varighet: Inntil 2 år etter tildeling

Krav til annen finansiering: Minst 50 % av totale prosjektkostnader

Ett-trinns søknadsprosess, dvs. kun full søknad

Søknadsfrist: 11. oktober kl. 16:00

Mer informasjon her.

Skroll til toppen