Miljødirektoratet søker ny direktør

Ellen Hambro er nå på oppløpet av sine to åremålsperioder som direktør i Miljødirektoratet, og stillingen for hennes etterfølger er utlyst.

Ellen Hambro har vært direktør for dette direktoratet siden det ble opprettet ved at Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif), tidligere Statens forurensningstilsyn (SFT), ble slått sammen med Direktoratet for naturforvaltning i 2013. Før det hadde hun vært direktør både i SFT og i Klif. Men stillingen i Miljødirektoratet er et åremål på seks år, som kan forlenges kun en gang, og til våren er Hambros tid i Miljødirektoratet ute.

Stillingen som ny direktør er lyst ut på Finn.no med søknadsfrist 10. oktober. Der er det oppgitt at arbeidssted skal være Trondheim, men Oslo står oppført under «flere arbeidssteder». Kretsløpet har spurt Klima og miljødepartementet om det er en policy på at direktøren skal sitte i Trondheim og har fått til svar at departementet forventer at direktøren i Miljødirektoratet har tilstrekkelig tilstedeværelse i Oslo og Trondheim til å utøve en god ledelse av hele direktoratet.

Departementet opplyser også at åremålet til nåværende direktør utløper 31. mars 2025.

Skroll til toppen