NG Group er «klimavinner» for andre året på rad

PwC sin årlige Klimaindeks vurderer klimaarbeidet og rapporteringen til de 100 største selskapene i Norge. Nok en gang er NG Group plassert i den øverste kategorien og utnevnt til «Klimavinner».

Årets funn viser at 35 av 100 selskaper kan vise til utslippskutt i egen virksomhet og verdikjede, men kun 18 av disse kutter i tråd med Parisavtalen. Disse 18 selskapene er blitt anerkjent som «Klimavinnere» av PwCs Klimaindeks.

– Det er svært gledelig å se at langsiktig og strukturert arbeid gir effekt, at vi er på topplisten for andre år på rad er noe vi er stolte av, sier Group CSO Runa Opdal Kerr i NG Group i en pressemelding.

NG Group har investert betydelig i robuste systemer for data og rapportering av utslipp og andre indikatorer for bærekraft. Rapporteringsverktøyet Engage ble lansert til kundene tidligere i år, og internt har gruppen nå full oversikt over eget CO2 utslipp.

– Pålitelige og transparente data er avgjørende, ikke bare for oss, men også for kunder som ønsker oversikt over utslipp i verdikjeden, sier Kerr.

Reduserer egne og kunders utslipp med ny fossilfri bilflåte

NG Groups forretningsmodell bygger på sirkulære løsninger, noe som spiller en avgjørende rolle i å redusere CO2 utslippene i samfunnet. Konsernet utfordrer både seg selv, samarbeidspartnere og samfunnet til å bli mer sirkulære og redusere utslipp. Et sentralt investeringsområde er fornyelsen av kjøretøyflåten. Bare i år investerer NG Group i 18 nye fossilfrie kjøretøy, og nærmere 50 prosent av flåten vil bestå av fossilfrie kjøretøy innen årsskiftet.

– Dette er et viktig bidrag til vårt mål om nullutslipp. En fossilfri bilflåte reduserer både våre egne utslipp, men også våre kunders scope 3-utslipp, forteller Kerr.

Les mer om PwCs Klimaindeks og årets resultater her.

Les også:

NG-Group blant årets klimavinnere

Skroll til toppen