Geminor gjenåpner anlegg i Landskrona

Geminor har gjenåpnet sitt prosessanlegg i Landskrona i Sverige. Anlegget leverer brensel til Landskrona Energi og er en viktig del av områdets helt fossilfrie fjernvarmesystem.

Gjenåpningen skjer etter omfattende oppgraderinger etter en brann i 2019. Anlegget har nå forbedret kapasitet og sikkerhetstiltak, noe som gjør det mer effektivt til å behandle avfallsbrensel (RDF) og fast gjenvunnet brensel (SRF), som er avgjørende for energigjenvinningsanlegg i hele Norden. Det skriver Geminor i en pressemelding.

Siden 2012 har Geminor årlig levert rundt 30 000 tonn RDF til Landskrona Energi.

I 2023 produserte Landskrona Energi 245 GWh fjernvarme og 37 GWh elektrisitet, som forsynte boliger og bedrifter i hele regionen. Anlegget er en del av Landskrona Energis fjernvarmenettverk, som forbinder flere byer og anlegg. Samarbeidet med regionale energileverandører som SYSAV og Øresundskraft sikrer effektiv energidistribusjon og bærekraftig bruk av ressurser.

Det oppgraderte Landskrona-anlegget har en strategisk beliggenhet med tilgang til vei, jernbane og sjø, og fortsetter å lagre og behandle sekundært brensel som RDF (Refuse-Derived Fuel) og SRF (Solid Recovered Fuel), som er avgjørende for store EfW-anlegg. Den økte kapasiteten bidrar til å avlede mer avfall fra deponier i land som Storbritannia, Polen og Italia, noe som reduserer karbonutslippene.

Per Mernelius, Country Manager for Geminor Sverige, påpekte at forbedringene har gjort anlegget i stand til å møte den økende etterspørselen:
– Oppgraderingene i Landskrona gjør det mulig for oss å levere avfall-til-energi-løsninger mer effektivt, samtidig som vi opprettholder høye sikkerhetsstandarder. Dette knutepunktet er nå avgjørende for å betjene kunder over hele Europa, sier han i pressemeldingen.

I takt med at energibehovet øker, jobber Geminor og Landskrona Energi med å finne ny teknologi for å forbedre brenselskvaliteten ytterligere og redusere miljøavtrykket.

Skroll til toppen