Tandberg Engineering – robotiserer avfalls-Norge [ANNONSE]

Tandberg Engineering, tandbergengineering.no: Heavy Picker, verdens sterkeste sorteringsrobot.

Annonsørinnhold

Heavy Picker, verdens sterkeste sorteringsrobot.

Tandberg Engineering, tandbergengineering.no.

Tandberg Engineering AS i Larvik er Norges representant for den finske robotmerkevaren, ZenRobotics, gjennom Terex Recycling Systems. ZenRobotics Ltd. ble i 2009 det første selskapet i verden til å bruke AI-baserte roboter til avfallssortering. Nå øker interessen for denne teknologien også i Norge.

Roboter for avfallssortering

– Skal vi kunne innfri de strenge EU-kravene til avfallssortering og gjenvinning som allerede gjelder fra 1. januar 2023, vil robot-teknologi definitivt bli en del av løsningen, sier daglig leder i Tandberg Engineering AS, Jørn Tandberg.

4800 plukk i timen

Ved hjelp av én enkel robot/robotlinje, økes utsorteringen med en mye renere avfallsfraksjon og avfallet er allerede nærmere materialgjenvinning i motsetning til å havne som energi. Velger du flere roboter, kan disse programmeres til å plukke forskjellig typer avfall i en hastighet på opptil 4800 plukk i timen (Fast Picker-robot). Tilrettelegger man for riktig forbehandlet innmating, vil disse robotene levere en meget høy utgangsrenhet.

Daglig leder, Jørn Tandberg, har mange års erfaring innen utvikling og salg av robot-teknologi til industrien. Tandberg er utdannet tekniker innenfor automatisering, elektronikk og svakstrøm og er ikke i tvil om at robotsystemer med kunstig intelligens (AI) vil bli en større del av vår hverdag innen få år.

Tandberg Engineering, tandbergengineering.no: Jørn Tandberg og Terje Bonnegolt i Tandberg Engingeering AS tror robot-teknologien har kommet for å bli.
Jørn Tandberg og Terje Bonnegolt i Tandberg Engingeering AS tror robot-teknologien har kommet for å bli.

Anlegg i Norge

Foreløpig er det kun ett avfallsanlegg i Norge som har investert i robotanlegg for avfalls-sortering. Bjorstaddalen Næring AS, Skien, har siden mars 2020 hatt stor suksess med sine 3 roboter. Tandberg ønsker å trekke frem at effektiviteten har økt for Bjorstaddalen Næring.

– I løpet av sine tre driftsår, har selskapet økt materialgjenvinningsgraden med mer enn 40% på bygg- og rivningsavfall, sier han. ZenRobotics har i dag over 100 roboter installert over hele verden.

Sentral beliggenhet

Fra Tandberg Engineering AS i Larvik med nærhet til Torp flyplass og E18, er veien kort for leveranser til hele landet. Med delelager, service og vedlikehold lett tilgjengelig for norske kunder har selskapet tro på at flere anlegg vil bli en realitet i Norge innen kort tid. Selskapets mål er å bli en stor aktør innen avfalls- og gjenvinningsbransjen.

Tandberg Engineering, tandbergengineering.no.

Tandberg Engineering AS, Torget 6 – 3256 Larvik

Telefon: 94980635 | Kontaktperson: Jørn Tandberg, Daglig leder – tlf.91793639

post@tane.no

www.tandbergengineering.no

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE