Inviterer til innspillsmøte om plastavtalen

Foto Naja Bertolt Jensen / Unsplash

Klima- og miljødepartementet og Miljødirektoratet i inviterer til innspillsmøte i forkant av fjerde forhandlingsmøte om en global avtale mot plastforurensning.

Klima- og miljødepartementet og Miljødirektoratet inviterer næringsaktører, forskningsmiljøer, sivilsamfunnsorganisasjoner og andre interessenter til å gi innspill til en global avtale om plastforurensning.

På FNs miljøforsamling i 2022 ble det gitt mandat til å forhandle om en rettslig forpliktende avtale for å stanse plastforurensning. Målet er at avtalen skal ferdigforhandles innen utgangen av 2024. Det fjerde forhandlingsmøtet finner sted i Ottawa, Canada i april.

Innspillsmøtet finner sted i Miljødirektoratets lokaler i Oslo 7. mars. Det er gratis å delta, men deltakere må registrere seg innen 5. mars, og krysse av for om de deltar fysisk eller digitalt.

Det er et omfattende dokument som er grunnlag for det fjerde forhandlingsmøtet. Lenke til utkastet er her. Det er laget en leseveiledning i lenken for skriftlige høringsinnspill under.

På møtet vil det gis en kort gjennomgang av revidert utkast til avtaletekst før det åpnes for innspill. De er anledning til å holde forberedte innlegg (under fem minutter) og til å gi høringsinnspill. Mer om det her.

Les også:

Med godt håp om en bindende plastavtale

– En Paris-avtale for plast

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE