Fortum har åpnet mottak for farlig avfall i Norge

I Askim tilbys nå Fortums industrikunder mellomlagring og transport av farlig avfall til sluttbehandling på Fortums anlegg andre steder i Norden. Foto: Fortum

Fortum Recycling and Waste har nå åpnet en Waste Hub for farlig avfall i Norge. Huben sikrer at farlig avfall fra norske virksomheter og industrikunder innsamles og håndteres på en trygg og sikker måte.

Ved selskapets anlegg tilbys løsninger av høy kvalitet for håndtering av farlig avfall samt en sikker og miljøvennlig sluttbehandling, skriver Fortum i en pressemelding.

– Fortum har lang erfaring med behandling av farlig avfall i Norden, og nå har vi endelig åpnet en hub i Norge, nærmere bestemt i Askim, der vi tilbyr mellomlagring og transport av farlig avfall til sluttbehandling på våre anlegg, sier Lisa Sollie Moen, senior prosjektleder i Fortum Recycling and Waste.

Sammen med kundene jobber selskapet med å bygge smarte og bærekraftige løsninger som skal sikre at verdifulle materialer blir gjenvunnet så mange ganger som mulig og skadelige stoffer fjernes fra materialkretsløpet, kan man lese i pressemeldingen.

– Huben styrker verdikjeden for innsamling og avfallshåndtering. Det gir industrikunder en mer direkte vei til nedstrømsløsningene og den gir oss mulighet for individuelle tilpasninger til hver enkelt kunde, sier Moen.

Fortum jobber også med løsninger for batteri- og plastgjenvinning. Selskapet har allerede startet å samle inn lithium-ion batterier fra Norge som gjenvinnes ved selskapets gjenvinningsanlegg i Finland.

– Vi ønsker at industrien tar kontakt med oss for håndtering av deres avfall, og vi vil kunne hjelpe de fleste industrier som genererer farlig avfall, sier Moen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE