Her er finalistene til ryddeprisen Gullklypa 2023

Finalistene: Øverst fra venstre Linda Hansen, Kate og Steinar Tjomlid, Ina Giske, Norges Dykkeforbund og Plastpiratene Dag Reynolds og Andreas Brandvoll.

Hold Norge Rent har nå offentliggjort hvem som er finalister til å vinne Gullklypa for sitt arbeid mot forsøpling i 2023. Prisen deles ut under Hold Norge Rent-konferansen 7. mai i Bergen.

Hvert år deler Hold Norge Rent ut Gullklypa. Utmerkelsen er en hyllest til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling i året som har gått. Hvem som vinner prisen og blir årets ryddehelt avsløres under Hold Norge Rent-konferansen som avholdes i Bergen 7. – 8. mai i år.

Årets fem finalister er:

Plaspiratene Dag Reynolds og Andreas Brandvoll (Nesodden/Drøbak)

Norges Dykkeforbund (Oslo)

Linda Hansen (Nordkapp)

Kate og Steinar Tjomlid (Sirdal)

Ina Giske (Giske)

I tillegg til heder og ære får vinneren en sjekk på 50 000 kroner gitt av Ragn-Sells.

Juryen har bestått av av Christina Koch fra Naturvernforbundet Troms og Finnmark / Vårt Hav, Kari Bunes fra styret i Hold Norge Rent/Emballasjeforeningen og fjorårets Gullklypa-vinner Ruben Oddekalv fra Norges Miljøvernforbund.

Av flere titalls forslag har juryen plukket fem finalister på bakgrunn av følgende kriterier:

Kontinuerlig og systematisk rydding over tid

Mengde ryddet

Samarbeid mot forsøpling

Kilde til inspirasjon

Bidrag i nasjonale ryddedugnader

Kunnskap om forsøpling

En enorm frivillig innsats i Norge

– Det har vært veldig imponerende å lese alle nominasjoner og kjenne på den enorme frivillige innsatsen som gjøres mot marin forsøpling langs hele norske kysten. Som jurymedlem ønsker jeg å takke alle frivillige ryddere, som hver for seg fortjener en hederspris, forklarer jurymedlem Christina Koch, fra Naturvernforbundet Troms og Finnmark / Vårt Hav i pressemeldingen fra Hold Norge Rent.

– Selve utvelgelsprosessen har vært krevende, da det er mange verdige vinnere. Juryen er veldig stolte av finalistene vi har kommet frem til, som alle har gjort en unik innsats og stått opp mot forsøpling i årevis, avslutter hun.

Du kan lese mer om begrunnelse for hver kandidat her.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE