EU-høring om materialgjenvinning av kasserte batterier

EU foreslår metode for beregning og verifikasjon av materialgjenvinning av kasserte batterier.

EUs batteriforordning skal blant annet støtte utviklingen av miljøvennlige og sikre batterier og en sirkulær økonomi i batterisektoren. Dette inkluderer å sikre høy kvalitet på gjenvinning av materialer fra kasserte batterier, særlig for kritiske og strategiske råmaterialer. Forordningen gir mål for materialgjenvinning som gjenvinningsanleggene må nå, både for hele batterier og for spesifikke materialer. Gjennom å etablere en metode for beregning og verifisering av materialgjenvinning vil EU sikre lik regulering i EU/EØS-området og derved like konkurransevilkår mellom aktørene. 

EU-kommisjonen har nå lagt ut en høring (have your say) av forslag til underliggende regelverk til batteriforordningen. Forslaget gjelder metoden som gjenvinningsanleggene skal bruke for å beregne materialgjenvinning, samt formatet på dokumentasjonen som skal utarbeides.     

Det er mulig å spille inn til EUs høring innen 18. oktober 2024. Høringen ligger på denne nettsiden. 

Det er Miljødirektoratet som opplyser dette og som samtidig oppfordrer aktører som sender innspill til EU-kommisjonen til også å sende sitt innspill til Miljødirektoratet til orientering.  

Skroll til toppen