NG Group kjøper dansk riveselskap

Et av P.Olsens anlegg. Foto P. Olesen/NG Group.

Norsk Gjenvinning-konsernets oppkjøp av P. Olesen styrker NG Group vesentlig i Danmark og er samtidig et viktig steg videre i satsningen på sirkulære løsninger innen bygg og anlegg. Det opplyser NG Grop i en pressemelding.

Ledelsen i P. Olesen sammen med ledelsen i Urban Reuse som er en en del av NG Group. Foto: P. Olesen/NG Group.

P. Olesen er med rundt 200 ansatte og årlig omsetning på ca. 600 MNOK, Danmarks ledende riveselskap med spesialisering i ombruk og sirkulære løsninger for byggavfall. Familieselskapet ble etablert for over 50 år siden og har en av de mest avanserte maskinparkene i Norden. De siste årene har P. Olesen styrket posisjonen innen rehabilitering og ombruk, og passer godt med NG Groups virksomhet innen bygg og anlegg, Urban Reuse.

Med sine 2 300 ansatte og en omsetning på 8,4 milliarder NOK, tar NG Group tak i en global utfordring ved å omdanne avfall til verdifulle ressurser. Konsernet har anlegg i Norge, Sverige, Danmark og Polen. Konsernsjef Bjørn Arve Ofstad understreker at gruppen skal fortsette sin vekst i Norden med formål om å pionere sirkulære løsninger.

– Med P. Olesen legger vi et solid grunnlag for videre lønnsom ekspansjon i regionen. Vi har stor tro på selskapet, som med sin unike markedsposisjon i Danmark, har med seg verdifull kompetanse og potensial. Vi ser frem til reisen videre sammen og er glade for at familien Olesen blir med som aksjonær i NG Group, sier konsernsjef Bjørn Arve Ofstad i NG Group i pressemeldingen.

– I NG Group ser vi et virkelig godt samsvar i grunnleggende verdier og en enestående mulighet til å utvikle aktivitetene i Danmark sammen, til fordel for både eksisterende og nye kunder – spesielt innen gjenvinning og sirkulær tenkning. Vi ser frem til samarbeidet med NG Group og deres dyktige medarbeidere, uttaler eierdirektørene Henrik, Peter og Kenneth Olesen i P. Olesen.

Lederen for Urban Reuse i NG Group, Are Strøm, ser store muligheter for fremtiden.

– Jeg har fått mulighet til å bli kjent med P. Olesen gjennom 1,5 år nå, og er utrolig glad for at vi har fått P. Olesen med på laget. Deres omfattende erfaring fra bygg og anlegg, samt løsninger innen avfallshåndtering og gjenvinning, vil styrke vår evne til å levere sirkulære løsninger i stor skala og skape verdi for våre kunder, sier Are Strøm, leder av Urban Reuse i NG Group.

P. Olesens satsing på bærekraftig avfallshåndtering og gjenvinning har blitt et viktig konkurransefortrinn. Selskapet har flere anlegg som årlig behandler cirka 300 000 tonn avfall, hvorav over 90 % gjenvinnes. De har et bredt spekter av behandlingsmetoder som leverer materialer av høy kvalitet: tre til sponplater, glass til vindusglass, betong til byggeprosjekter, samt gips og asfalt til nye gipsplater og veiasfalt, kan vi lese i presemeldingen.

 

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE