Flere avfallsselskaper benytter Nomiko som sin rådgiver [ANNONSE]

Mirja E. Ottesen, Kristin Runde, Sverre Valde (daglig leder), Eirik Wormstrand og Guro K. Milli-Solheim.

Annonsørinnhold

Mirja E. Ottesen, Kristin Runde, Sverre Valde (daglig leder), Eirik Wormstrand og Guro K. Milli-Solheim.

Nomiko-heading, bedriftspresentasjon 2024.

Nomiko er særlig kjent for sin kompetanse innenfor kurs, byggavfall, farlig avfall og utvidet produsentansvar. Rådgivningsfirmaet bistår avfallsselskaper innenfor en rekke områder og er sikkerhetsrådgiver for flere private og kommunale avfallsselskaper.

Sikkerhetsrådgiver for håndtering av farlig gods

Alle virksomheter som er i befatning med farlig gods skal utpeke en sikkerhetsrådgiver (jf. forskrift om landtransport av farlig gods, §10). Sikkerhetsrådgiveren trenger ikke å være ansatt i bedriften.

Nomiko har utvidet staben med sikkerhetsrådgivere for transport av farlig gods, og har to sertifiserte sikkerhetsrådgivere; Guro Kristine Milli-Solheim og Mirja Emilia Ottesen.

– Dette har vi gjort fordi stadig flere ønsker å benytte Nomiko som sin faste sikkerhetsrådgiver, forteller daglig leder Sverre Valde.

Selskapene slipper dermed å bruke tid og penger på opplæring av egne ansatte, og de får tilgang til en svært kompetent rådgiver med spisskompetanse innenfor avfall og farlig gods. Valde påpeker enda flere fordeler med dette:

– Rådgiveren er tilgjengelig for selskapet gjennom hele året, og vi vil blant annet påse at bedriften blir varslet om endringer i regelverket og at årsrapport for farlig gods blir utarbeidet.

Nomiko, bedriftspresentasjon 2024: Guro K. Milli-Solheim og Mirja E. Ottesen med ADR-boken.
Guro K. Milli-Solheim og Mirja E. Ottesen med ADR-boken.

Risikovurderinger, KS-system, utarbeidelse av prosedyrer og annen rådgivning

Mange avfallsselskaper sliter med å få tid til å utføre gode risikovurderinger, noe interkontrollforskriften stiller krav om.

– Vi får tilbakemeldinger fra våre kunder på at Nomiko har gode metoder og dyktige rådgivere som sikrer gode risikovurderinger for miljø, materielle verdier og helse og sikkerhet, forteller Nomiko-lederen.

At Nomikos ansatte kontinuerlig besøker og bistår avfallsselskaper over hele landet, gir rådgivningsselskapet et unikt innblikk i hvilke risikoer og tiltak som finnes.

– Denne erfaringen er også meget nyttig i andre oppdrag vi utfører for avfallsselskaper, som gjennomgang av hele eller deler av virksomheten for å kartlegge og finne forbedringer.

Bistand med kvalitetssikringssystemet (KS-systemet) og utarbeidelse av prosedyrer er andre tjenester Nomiko utfører for avfallsselskaper.

Nomiko-logo, bedriftspresentasjon 2024.

NOMIKO AS

Grenseveien 107, 0663 Oslo

Mobil: 92 26 00 93

post@nomiko.no

www.nomiko.no

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE