I februar gikk selskapet Renewcell med tekstilgjenvinningsanlegg i Sundsvall i Sverige konkurs. I juni fikk selskapet nye eiere og nytt navn. Og nå er rollene som styreleder og administrerende direktør besatt.
Circulose ønsker nå velkommen til to sterke ledere med inngående ekspertise for å akselerere Circuloses reise for å bli en global vinner for fornybare tekstiler, melder selskapet på sin nettside.
– En utfordrer som Circulose, med kraft til å gjøre tekstilindustrien sirkulær, vil trenge erfarne ledere i verdensklasse for å drive denne endringen. Vi tar grep nå, og vi er utrolig stolte over å tiltrekke oss Helena og Jonatan. Deres erfaring og ekspertise er nøkkelen for oss for å sikre en stabil og vellykket vei for Circulose fremover. De vil være et flott tillegg til Magnus, som har gjort en utmerket jobb med å navigere i Circulose gjennom et intensivt år som midlertidig administrerende direktør og vil fortsette å lede driften fremover, sier Clara Zverina, i eierselskapet Altor.
Helena Helmersson kommer til Circulose med lang erfaring fra moteindustrien og som pådriver for bærekraftsledelse, sist i rollen som administrerende direktør i H&M Group.
– Jeg er henrykt over å bli med i Circulose og støtte selskapet i min rolle som styreleder. Vi har en ambisiøs agenda foran oss og et dyktig team klar til å få det til. Jeg er glad for å jobbe med Altor, partnerskapet vårt vil dra nytte av deres industrielle arv og hjelpe bedriften med å skalere. Circulose føles veldig naturlig for meg og for fremtiden, og jeg ser frem til å bidra med min mangeårige erfaring i motebransjen, sier Helena Helmersson, som altså er ny styreleder i Circulose.
Jonatan Janmark overtar rollen som administrerende direktør for Circulose. Jonatan Janmark tiltrer selskapet med inngående erfaring fra forbruker- og tekstilindustrien som partner i McKinsey & Company.
– I de siste årene har jeg hatt glede av å dedikere tiden min til å hjelpe selskaper med å navigere i bærekraftsomstillingen i kles- og tekstilindustrien, og samarbeide med både merker og tekstilprodusenter. Da muligheten til å bli med i Circulose åpnet seg, var jeg klar for å ta utfordringen. Med et sterkt team vil vi nå jobbe med å styrke Circulose for å få hull på det nødvendige skiftet fra en lineær til en sirkulær tekstilindustri. Vi erkjenner de mange utfordringene som ligger foran oss, og skiftet vil ikke skje over natten, men vi er fullt dedikert til å gå løs på det, sier Jonatan Janmark, ny administrerende direktør i Circulose.
Circulose er et svensk bærekraftig teknologiselskap som utviklet en patentert prosess som muliggjør resirkulering av celluloseholdig tekstilavfall, for eksempel utslitte bomullsklær og produksjonsrester, og transformerer det til et nytt materiale kalt CIRCULOSE®. Fast Company kåret Circulose (tidligere Renewcell) til et av verdens mest innovative selskaper i 2021 og var en vinner av 2023 World Changing Ideas Awards. CIRCULOSE® ble også inkludert på TIME Magazines liste over de 100 beste oppfinnelsene 2020. Grunnlagt av innovatører fra Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm i 2012, er det prisbelønte selskapets visjon å gjøre moten sirkulær.