Smartsystemet oppdager brannutvikling tidlig og igangsetter automatisk slokkeprosess [ANNONSE]

Egenes Brannteknikk, bedriftspresentasjon 2024: PYROsmart monteres på et sentralt sted i området som skal beskyttes. Kameraet beveger seg i alle retninger (vertikalt og horisontalt) for å få oversikt over hele området. Området overvåkes døgnet rundt 24/7.

Annonsørinnhold

PYROsmart monteres på et sentralt sted i området som skal beskyttes. Kameraet beveger seg i alle retninger (vertikalt og horisontalt) for å få oversikt over hele området. Området overvåkes døgnet rundt 24/7.

Egenes Brannteknikk heading bedriftspresentasjon

Egenes Brannteknikk er et Flekkefjord-basert firma innen brann og redning som ble etablert i 1993, og bygger på karrosseritradisjon siden 1946. Den første brannbilen trillet ut fra lokalene i 1952, og i jubileumsåret 2023 leverte firmaet ut over 50 brannbiler, de fleste bygget i Flekkefjord.

Egenes Brannteknikk har i dag ca. 50 personer ansatt, og firmaet er ISO 9001, ISO 14001 samt Miljøfyrtårn sertifisert og godkjent lærebedrift.

I tillegg til bygging av brannbiler og levering av brann- og redningsutstyr, er Egenes Brannteknikk stolt leverandør av Orglmeister PYROsmart system for tidlig branndeteksjon.

PYROsmart egner seg godt på gjenvinningsanlegg der brannfare har vært en mye omtalt utfordring for bransjen, og systemet oppdager temperaturstigning i de tidlige stadiene av en brannutvikling.

– Når en farlig temperaturøkning oppdages, aktiveres en alarm og gir samtidig signal til valgt slokkesystem som automatisk starter en slokke- og kjøleprosess, forteller Tor Erik Sandvik, ingeniør hos Egenes Brannteknikk.

Egenes Brannteknikk, bedriftspresentasjon 2024: For at det skal utføres en korrekt slokking må styringssystem vite nøyaktig hvor hotspotet er. PYROsmart har 464x348 målepunkter og optisk åpningsvinkel på 24°×18°, i tillegg autofokusfunksjon (Pro versjonen) som justerer seg etter avstandsforholdene i området som overvåkes.
For at det skal utføres en korrekt slokking må styringssystem vite nøyaktig hvor hotspotet er. PYROsmart har 464×348 målepunkter og optisk åpningsvinkel på 24°×18°, i tillegg autofokusfunksjon (Pro versjonen) som justerer seg etter avstandsforholdene i området som overvåkes.

Standard branndeteksjons-teknologi krever gjerne at branner allerede har brutt ut.

– Infrarød temperaturmåling, såkalt termografi, sørger for at termisk stråling oppdages lenge før branner bryter ut, sier ingeniøren.

En mulig brann som oppdages på et tidlig stadium kan rapporteres, lokaliseres, avkjøles/slukkes og håndteres mens den fortsatt er i startfasen.

En programvarealgoritme utviklet for gjenkjenning av objekter og kjøretøy; skiller mellom reelle brannfarer og hverdagslige varmekilder, som for eksempel eksosrør på hjullaster.

– Dette reduserer falske alamer til et minimum, avslutter Sandvik som oppfordrer til å ta kontakt for å høre mer om hvordan PYROsmart kan tilpasses og installeres på deres anlegg.

  • Vi oppdager – Kritiske temperaturer og hotspots
  • Vi muliggjør – Automatisk og målrettet slukking
  • Vi beskytter – Menneskeliv og eiendom
  • Vi vil stoppe branner før de starter!

Egenes Brannteknikk-logo.

Egenes Brannteknikk AS

Nulandsvika 1-3, 4405 Flekkefjord

Telefon: +47 38 32 08 00 | 24T: +47 480 31 000

post@egenes.as | www.egenes.as

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE