Gullklypa til Per-Erik Schulze i Naturvernforbundet

Miljøprisen Gullklypa deles hvert år ut til en person eller organisasjon som har gjort en eksepsjonell innsats mot forsøpling. På Hold Norge Rent-konferansen på Voksenkollen 7. februar ble prisen for 2017 tildelt marinbiolog Per-Erik Schulze i Naturvernforbundet.
Strandryddingsveteranen Per-Erik Schulze fra Naturvernforbundet var stolt og glad over å bli tildelt miljøprisen Gullklypa 2017.
Strandryddingsveteranen Per-Erik Schulze fra Naturvernforbundet var stolt og glad over å bli tildelt miljøprisen Gullklypa 2017.

Det var Oslos byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg som delte ut prisen. – Han har vært en tydelig røst og hatt stort engasjement for miljøet helt siden jeg ble født, sa hun. Det betyr at Schulze har vært engasjert i miljøbevegelsen siden 1987, de siste ti årene har han vært ansatt i Naturvernforbundet og spesielt engasjert i arbeidet mot marin forsøpling.

Per-Erik Schulze er fra Kragerø og i 2015 sto han i spissen for å finne ut hvor mye søppel som driver i land langs Telemarkskysten. Seks strender i Porsgrunn, Bamble og Kragerø ble systematisk ryddet over tid for å få oversikt over mengder og kilder til forsøplingen. Han har også vært særlig opptatt av å kartlegge kildene til marin forsøpling og i sin lille takketale vektla han hvor viktig det er å registrere og vise fram hva man faktisk finner under opprydningsaksjonene, ikke bare kjøre det bort. – Og da ser vi at det er mange næringer som ikke har gjort jobben sin, men også at vi vanlige forbrukere har ansvaret for en betydelig del, sa han.

I 2015 etablerte Schulze Facebook-siden «2 minutters strandrydding Norge» for å samle og systematisere publikumsobservasjoner. Siden har som mål å motivere til opprydding og få kunnskap om de mest dominerende utslippskildene. Den har mer enn 2000 medlemmer og inneholder 1500 bilder av hva folk har funnet.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE