Grønne poser kan gi lotterigevinst

POSELODD: Om innbyggerne i ROAF-kommunene sørger for at matavfallet havner i den grønne posen og skriver navn og nummer på den, har de muligheten til å vinne gavekort på dagligvarer.

Grønt Punkts returkartonglotteri er et velkjent grep for å få deg og meg til å skylle og brette drikkekartong.  Nå innfører ROAF sin egen variant: «Poselotteriet». Fra 1. mars kan de som bor i en ROAF-kommune gjøre de grønne posene med matavfall om til et lodd i lotteriet.

– Det eneste du trenger å gjøre er å skrive navnet og telefonnummeret ditt på den grønne posen med en solid sprittusj. Hver måned trekker vi en heldig vinner av et gavekort på 5000 kroner fra KIWI. I tillegg har vi tre ekstratrekninger i løpet av året på hele 10 000 kroner for samme type gavekort, skriver ROAF i en pressemelding.

Den første vinneren trekkes i begynnelsen av april, og alle som deltar fra 1. mars har mulighet til å vinne.

– Vi har selvsagt en god baktanke med Poselotteriet, og det er å få enda flere til å kildesortere matavfallet sitt i den grønne posen – og ingen andre steder. Matavfall som kastes i grønne poser sender vi til Den Magiske Fabrikken i Vestfold der det gjøres om til biogjødsel og biogass, sier administrerende direktør i ROAF, Synnøve Bjørke. Hun forteller at altfor mye matavfall fra innbyggerne blir feilkastet i restavfallsposen.

– Over halvparten av matavfallet fra kundene i ROAFs dekningsområde havner dessverre i restavfallet, og da går vi glipp av viktige og miljøvennlige ressurser. I tillegg bidrar feilkastet matavfall til at ettersorteringsanlegget vårt ikke opererer så effektivt som det kunne ha gjort.

 

MER SKADE ENN NYTTE: Over halvparten av matavfallet fra kundene i ROAFs dekningsområde havner dessverre i restavfallet. Der kan det ikke utnyttes til biogjødsel og biogass, men griser isteden til sorteringsanlegget, forteller direktør Synnøve Bjørke.

 

Fra 1. mars trekker ROAF poser og legger i den store potten – hver eneste hverdag. I tillegg kan innbyggerne øke vinnersjansene stort med å ta bilde av den grønne posen med påskrevet navn og nummer, og poste det på Facebook eller Instagram, i følge ROAFs pressemelding.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE