Nå nærmer vi oss spennende løsninger! [ANNONSE]

Tandberg Engineering, bedriftspresentasjon 2024: Tandberg Engineering AS har i første kvartal 2024 levert og installert separat Eddy Current linje for utsortering av jernholdige og ikke-jernholdige metaller.

Annonsørinnhold

Tandberg Engineering AS har i første kvartal 2024 levert og installert separat Eddy Current linje for utsortering av jernholdige og ikke-jernholdige metaller.

Tandberg Engineering-heading, bedriftspresentasjon 2024.

Økt risiko for branntilløp i sorteringsanlegg har ført til at bransjen nå ønsker å se på nye muligheter for utsortering av batterier fra avfall. Nå er Tandberg Engineering i gang med å installere verdens første AI-baserte robotsorteringsanlegg (MRF) for restavfall fra husholdningene. Her skal blant annet batterier tas ut, og det på hele tre steder i nevnte anlegg.

Tandberg Engineering AS i Larvik er Norges representant for Terex-merkevaren, ZenRobotics, og forhandler av øvrige Terex produkter for avfall- og gjenvinning i Norge. MRF-anlegget som nå ferdigstilles i løpet av sommeren blir det første i sitt slag i verden.

– Vi går en veldig spennende tid i møte, sier daglig leder Jørn Tandberg.

Material Recovery Facility (MRF)

MRF-anlegget som nå bygges, skal kunne håndtere mellom 20.-30.000 tonn restavfall fra husholdninger. Sorteringslinjen vil blant annet inneholde to typer plukkeroboter, magnetseparator og en virvelstrømseparator; Eddy Current, som teoretisk skal kunne ta ut forskjellige typer batterier i tillegg til andre metaller. Dette skal gjøres på 3 steder i sorteringslinjen.

– Vi har tro på at dette vil fungere og resultatene vil vi forhåpentligvis kunne presentere på årskonferansen til Avfall Norge i september, sier Jørn Tandberg.

Tandberg Engineering, bedriftspresentasjon 2024: Sorteringsanlegg for husholdningsavfall som blant annet inkluderer magnetseparator og virvelstrømseparator.
Sorteringsanlegg for husholdningsavfall som blant annet inkluderer magnetseparator og virvelstrømseparator.

Komplette løsninger

Stadig strengere krav til utsortering av ressurser fra avfallet gjør at Tandberg Engineering AS generelt ser muligheter for å kunne levere flere og flere komplette løsninger/anlegg som også kan etableres rundt omkring i landet.

– Vi ønsker å være en foretrukket partner som kan bistå i planlegging og design av sorteringslinjer, sier Tandberg og nevner at de har flere prosjekter på gang andre steder i landet. Resultatmessig kan robotsortering med AI-teknologi bidra til en mye høyere utsorteringsgrad fordi man kan trene opp robotene til å gjenkjenne både 2D og 3D-fraksjoner.

– Dette er noe avfallsbransjen vil se mere til i årene fremover og vi tenker at dette blir en liten revolusjon i seg selv, avslutter Tandberg.

Tandberg Engineering-logo, bedriftspresentasjon 2024.

Tandberg Engineering AS

Torget 6 – 3256 Larvik | Telefon: 94 98 06 35

Kontaktperson: Jørn Tandberg, daglig leder – tlf.: 91 79 36 39

post@tane.no | www.tandbergengineering.no

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE