Lanserer europeisk veikart mot forsøpling

Tirsdag 20. juni lanseres «Clean Europe Strategy» i Brussel. Strategien er et europeisk veikart mot forsøpling og er utviklet av Clean Europe Network, som Lise Keilty Gulbransen fra Hold Norge Rent er styreleder for.

Clean Europe Network er en sammenslutning av europeiske organisasjoner som arbeider mot forsøpling. I år marker nettverket 10-årsjubileum med lanseringen av «Clean Europe Strategy».

Strategien er basert på syv tiltaksområder og beskriver rollen til alle relevante målgrupper fra offentlig, privat og frivillig sektor. Tiltaksområdene inkluderer blant annet overvåkning, forsøplingsrisiko, infrastruktur og kommunikasjon.

– Dette er en helhetlig strategi mot forsøpling, som kan benyttes som mal for arbeidet mot forsøpling i alle land som har som mål å bekjempe forsøpling som miljø- og samfunnsproblem, sier styreleder i Clean Europe Network Lise Keilty Gulbransen i en pressemelding.

Sammen med våre søsterorganisasjoner i Clean Europe Network inviterer Hold Norge Rent til lanseringen av «Clean Europe Strategy» under StopLitterNow! Summit 2023 i Brussel tirsdag 20. juni.

På konferansen vil strategien presenteres, og medlemmene av Clean Europe Network vil dele konkrete eksempler på tiltak mot forsøpling. Nærmere 100 deltakere fra hele Europa er påmeldt.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE