Formstøpte byggematerialer av resirkulert EPS

BEWi har lyktes med et gjennombrudd i produksjon av et nytt EPS-produkt i 100 prosent resirkulert byggemateriale. FOTO: BEWI INSULATION

BEWi, som blant annet produserer byggematerialer i EPS, har lyktes med et gjennombrudd i produksjon av et 100 prosent resirkulert byggemateriale. Selskapet har også planer om å bygge en helt ny fabrikk.

Resirkulert ekspandert polystyren (EPS, på folkemunne isopor) har lenge blitt brukt til å lage isolasjonsplater. Nå viser bransjen at det også er mulig å produsere formstøpte byggematerialer fra 100 prosent resirkulerbart materiale. Det skriver EPS-foreningen hvor BEWi er medlem i en pressemelding.

– EPS-foreningen er med dette ett skritt nærmere målsettingen om å gjøre bruken av EPS sirkulær. EPS har allerede en sterk markedsposisjon innenfor emballasje og bygningsisolasjon, grunnet materialets unike kombinasjon av økonomi, bruksegenskaper og miljøvennlighet. Nå er det bevist at det også er mulig å produsere byggematerialer fra 100 prosent resirkulert EPS, noe som kan bidra til betydelig reduksjon av klimaavtrykket fra byggeprosesser, heter det i pressemeldingen.

– Dette er et gjennombrudd for hele bransjen. Dette viser at EPS, der det aktuelt, ikke bare er i særklasse når det gjelder bruksområde og egenskaper, men også et 100 prosent bærekraftig valg, sier Eskil Wahl, salgssjef for BEWi Insulation i Norge.

Og samtidig melder BEWi på sin hjemmeside at en ny emballasjefabrikk skal bygges på Jøsnøya på Hitra. Fabrikken skal bli emballasjekonsernets mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av fiskekasser. I tillegg skal fabrikken ha fasiliteter for å betjene et stadig økende volum av gjenbrukskasser og gjenbrukspaller, samt være en lager- og logistikkhub for konsernets leveranse av andre typer emballasjeprodukter til oppdrettsindustrien. Fabrikken skal stå klar i 2022.

Den nye emballasjefabrikken blir nærmeste nabo til Lerøy Midt sin fabrikk på Jøsnøya på Hitra. Foto: BEWI
ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE