Runa Opdal Kerr går tilbake til Norsk Gjenvinning

K +

Runa Opdal Kerr vender fra nyttår tilbake til Norsk Gjenvinning, nå i en nyopprettet stilling som CSO, som altså oversettes med direktør for bærekraft. Foto: Astri Kløvstad.

Runa Opdal Kerr sluttet i stillingen som juridisk direktør i Norsk Gjenvinning i 2016, til fordel for Finans Norge, der hun er direktør for arbeidsliv. Men fra nyttår vender hun tilbake til gjenvinningskonsernet som bærekraftsdirektør, eller CSO som det heter på konsernspråket.

Det er da naturlig å spørre hva som gjør det mer spennende å jobbe i Norsk Gjenvinning nå enn for seks år siden. – Jeg har sittet i Norsk Gjenvinnings styre det siste året og har dermed fått innsikt i at konsernet har kommet et godt stykke videre i løpet av disse årene, sier hun. Hun føler imidlertid ikke noe behov for å utdype dette tre måneder før hun tiltrer.

Men i pressemeldingen som Norsk Gjenvinning har publisert sier hun dette om den nyopprettede stillingen som Chief Sustanability Officer: – Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til.  At CSO sammen med CFO utgjør ledergruppen til konsernsjefen gir et tydelig signal på hvor mye Norsk Gjenvinning satser på å bygge bærekraftige forretningsmodeller.

Og konsernsjef Bjørn Arve Ofstad legger ikke skjul på sin begeistring i meldingen: – Vi er glade for å kunne ønske Runa velkommen tilbake til Norsk Gjenvinning. Med sin tunge erfaring fra vår industri og med en sterk bakgrunn fra finansnæringen, vil hun bli et viktig medlem av ledelsen og en sentral støttespiller for meg og CFO fremover. Vi er derfor utrolig fornøyde med at Runa takket ja til stillingen som CSO i Norsk Gjenvinning-konsernet, sier han.

Runa Opdal Kerr (59) er utdannet jurist og har jobbet som advokat og som direktør i KS Bedrift før hun begynte i det som da het Veolia Miljø. Hun kjenner dermed også godt til den offentlig eide delen av avfallsbransjen. Og fikk altså være med på den opprydningen som fant sted både før og etter at de franske eierne solgte seg ut og equityfondet Altor kjøpte Norsk Gjenvinning. – Det kan innebære noe tap på kort sikt å ta en ubehagelig sak opp og fram i lyset, men det vil lønne seg på sikt, sa hun da hun ble portrettintervjuet i Kretsløpet i 2015.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE