Plastreturs direktør ansatt

Karl Johan Ingvaldsen er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur. FOTO: PWC

I mars kunngjorde Grønt Punkt at selskapet Plastretur som siden 2008 har vært driftet av Grønt Punkt skal gjenoppta egen drift. Nå er direktør for selskapet ansatt.

Karl Johan Ingvaldsen (53) tiltrer som administrerende direktør for selskapet senest 1. november 2022. Ingvaldsen kommer fra stillingen som direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC. Han er utdannet innen Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og startet karrieren i Lilleborg. Han jobbet nesten 20 år i Orkla og selskapene Lilleborg og OLW i Sverige som han ledet. I 2013 overtok Ingvaldsen som administrerende direktør i Kavli Norge og ledet O. Kavli AS og Q-Meieriene AS.

Returselskapet Plastretur AS har siden 1995 tilbudt produsentansvar for plastemballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt Norge. Administrerende direktør i Grønt Punkt, Jaana Røine, forteller at Plastretur var under egen drift fram til 2006 da det ble slått sammen med Emballasjeretur og i 2008 ble Emballasjeretur slått sammen med Grønt Punkt. Røine fungerer dermed også som direktør for Plastretur og gjør det fram til Ingvaldsen tiltrer.

– Gjennom denne i ansettelsen får Plastretur en sterk og erfaren leder som tidlig i karrieren forstod nødvendigheten av miljø- og bærekraft i næringslivet, en overbevisning han siden har fulgt i nye lederstillinger, sier styreleder Elias Eriksen i Plastretur i en pressemelding.

Økte miljømål spesielt for plastgjenvinning og mer oppmerksomhet rundt sirkulær plastøkonomi både innen forvaltning og samfunn, krever spisskompetanse, som vi nå samler i Plastretur AS. I tillegg har plast en kompleks rolle i retursystemene og er krevende å gjenvinne.

Det er en løpende utvikling innenfor bærekraft og sirkularitet. Grønt Punkt Norges 7000 medlemsbedrifter og Plastreturs eiere har ambisjoner om at selskapet skal levere på, og helst overprestere, de økende og krevende miljømålene og ha en viktig samfunnsrolle i en sirkulær fremtid, heter det i pressemeldingen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE