Synnøve Bjørke innstilt som ny styreleder i Avfall Norge

Valgkomitèen har innstilt ROAF-direktør Synnøve Bjørke (57) som ny styreleder i Avfall Norge. Valget skal skje på den digitale ekstraordinære generalforsamlingen 13.oktober.

Bjørke har ingen fartstid i Avfall Norges styre, men definitivt fartstid i bransjen. Før hun ble direktør i Romerike Avfallsforedling IKS i januar 2018 var hun direktør i kommunenes nedstrømsselskap Rekom AS i fire år. Dit kom hun fra direktørjobb i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som hun hadde i 7 år.

Den varierte yrkeskarrièren omfatter også to år som konstabel ved Grønland politistasjon, 6 år som flyvertinne i SAS og like lenge som daglig leder og eier av Bjørnefjorden Gjestetun i Os ved Bergen. Bjørke har utdannelse fra Politihøgskolen, Handelhøyskolen BI og New York University.

Valgkomitèen innstiller også Brit Mathisen Limo (49) som nytt styremedlem i Avfall Norge. Hun er adm. dir. i Remiks Miljøpark i Tromsø, en stilling hun har hatt i to år. Før det var hun daglig leder av den private avfallsaktøren Perpetuum Miljø. Ellers innstilles på gjenvalg, blant annet av konsernsjef Erik Osmundsen i Norsk Gjenvinning som nestleder. Elisabeth Helle fra Avfall Sør går ut av styret.

Innkallingen til generalforsamling inneholder ikke noe forslag til nytt navn på Avfall Norge. Her vil styreleder orientere om styrets arbeid og prosessen fram mot ordinær generalforsamling i 2021, heter det.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE