Tove Flobergseter ansatt som daglig leder i Horisont

K +

Tove Flobergseter opplever bransjen som framtidsrettet og er motivert for å være med å dra samfunnet i riktig retning – nå som daglig leder i Horisont. Foto Privat

Stein Giæver gikk av som administrerende direktør for Horisont Miljøpark IKS i høst, etter å ha vært sykmeldt siden juni. Kai Løvstad har etter det fungert i stillingen i tillegg til å være økonomi- og HR-sjef. Nå har altså styret ansatt Tove Flobergseter som ny daglig leder.

Bakgrunnen for at Giæver gikk av ble oppgitt å være uenighet med styret om strategiske valg for selskapet. Kretsløpet har tidligere omtalt denne konflikten.

Nå startes det altså med blanke ark. Flobergseter er utdannet siviløkonom fra BI Oslo, med spesialisering innen logistikk og ledelse. Hun forteller til Oppland Arbeiderblad at hun har jobbet med jernbane i ti år, først i NSB, så i Vy og de to siste årene i SJ Norge, og tidligere med bank og forsikring. Så selv om renovasjon er en ny bransje for henne er dette med samfunnsoppdrag, logistikk og tjenesteyting kjente elementer.

På spørsmål fra Kretsløpet om hvorfor hun søkte jobben i Horisont svarer hun at hun bor på Hamar og har jobbet i Oslo i mange år, men har hele tiden tenkt at hun før eller siden skulle tilbake til Innlandet.

– Men hovedgrunnen er at jeg synes bransjen er veldig interessant og framtidsrettet og tenker at dette er et bra sted å være med for å dra samfunnet i riktig retning. Så hovedmotivasjonen ligger på bransjen, sier hun og forteller at hun etter å ha snakket med folk i styret og andre i bransjen har blitt enda mer motivert.

Hva hun ser for seg som viktigst å ta tak i i den nye jobben, synes hun det er for tidlig å uttale seg om. – Jeg kjenner ikke Horisont godt nok til å vite om vi bør gjøre ting annerledes enn i dag eller mer av det samme, hvordan skal vi samarbeide med andre og så videre, så det må komme etter hvert som jeg blir kjent, sier hun.

Flobergseter starter i jobben 13. februar.

Horisont Miljøpark IKS er et interkommunalt avfallsselskap eid av de fem kommunene Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land og Nordre Land. Kommunene har til sammen ca. 80 000 innbyggere.

Selskapet ble opprettet 11. november 1991 og har om lag 60 ansatte. Administrasjonen holder til i Miljøparken på Dalborgmarka i Gjøvik kommune. Her ligger også Dalborgmarka Avfallsdeponi og Dalborgmarka miljøstasjon. I tillegg har selskapet ansvaret for driften av sju andre miljøstasjoner rundt om i eierkommunene. I september 2017 ble datterselskapet Horisont Renovasjon AS etablert. De sørger for å hente avfallet i eierkommunene.

 

Les også: Hardt ut mot styret i Horisont

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE