Byggavfallskonferanse 16-17. mars 2022

NHP-nettverkets leder Gunnar Grini er glad for å kunne invitere til en ny Byggavfallskonferanse i mars, denne gang i Næringslivets Hus på Majorstua.

Byggavfallskonferansen «gjenoppstår» i mars neste år, men flytter seg fra Youngstorget til Næringslivets Hus på Majorstua. Bak konferansen står NHP-nettverket, som også feirer 20 års jubileum i år.

NHP-nettverket samler 19 organisasjoner og virksomheter med felles interesse for å samarbeide om rett håndtering av bygg- og anleggsavfall. Navnet skriver seg fra arbeidet med den første nasjonale handlingsplanen for byggavfall (NHP 1), som ble lansert i 2001.

– I fjor måtte konferansen avlyses, men i år kommer man sterkt tilbake. Vi forventer mange deltakere når bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, gjenvinningsbransjen og myndigheter igjen kan samles, sier Gunnar Grini i Norsk Industri, som for tiden leder NHP-nettverket.

Konferansen i mars neste år er den 13 i rekken, og her skal deltagerne blant annet få høre om ambisjoner for sirkulær økonomi hos sentrale selskap og organisasjoner i byggenæringen, bærekraftig håndtering av grave- og overskuddsmasser og nyheter fra Direktoratet for byggkvalitet. Forum for miljøkartlegging og -sanering vil også informere og deltagerne vil bli oppdatert om arbeidet med å utarbeide kriterier for offentlige innkjøp av sirkulære bygg- og anleggsprosjekter.

– I tillegg er ny politisk ledelse i Klima- og miljødepartementet forespurt om å fortelle om regjeringens ambisjoner for bygg- og anleggsavfall, og vi blir oppdatert av NHOs Brusselkontor om hva vi kan vente oss av nye EU-regler på byggavfallsområdet, forteller Eirik Wærner fra Multiconsult, som har deltatt i programkomiteen for konferansen.

Konferansen har de siste årene samlet godt over 300 deltagere. I år er konferansen noe nedskalert, men det er fortsatt plass til 200 deltagere i Næringslivets Hus. Påmelding til konferansen er nå startet på: https://atlanticmice.eventsair.com/byggavfallskonferansen-2022 .

– Her er det altså først til mølla og bare å melde seg på, sier Gunnar Grini, som gleder seg stort til to hyggelige og lærerike byggavfallsdager 16 og 17 mars i 2022.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE