Litt vel tynt?

Debatten om Unsustainability Report fortsetter med dette innspillet fra Gunnar Grini og Olaf Brastad

Thor Morten Wangen og Anders Magnus Løken fra hhv. Geelmuyden Kiese og Deloitte Norway kommenterer i Kretsløpet sin nye «UnSustainability Report» og forslaget om en panteordning for elektronikk. Innlegget er et svar på en kommentar fra Anja Ronesen i Renas. Wangen og Løken skriver at hindringene og forslagene til løsninger i rapporten kommer fra personer de har snakket med.

For å belyse forslaget om en panteordning om elektronikk har de snakket med Joakim Sandvik Gulliksen fra Naturvernforbundet og Stine Winther, tidligere Elkjøp Norge.

Ikke et vondt ord om Gulliksen og Winter. Men, gjennomføring av en samtale med to personer virker ganske tynt for å belyse hindringer og løsninger på miljøutfordringer.

For øvrig har Norsus og Plan og Miljø (DK) i to grundige rapporter belyst utfordringer med å nå EU-målene for innsamling av elektronikkavfall og sett på mulige tiltak som kan øke innsamlingsgraden. Rapportene er uført for hhv. Miljødirektoratet og Norsk Industri, Norsk Returmetallforening, Renas, Norsirk og Recipo og synliggjør kompleksiteten i avfallssystemene.

Rapporten som ble utført for Norsk Industri, Norsk Returmetallforening, Renas, Norsirk og Recipo i 2021 ligger fortsatt ute her.

Gunnar Grini, Norsk Industri og Olaf Brastad, Miljøstiftelsen Bellona

 

Les også

Litt for lettvint av Geelmuyden Kiese

I debatten om hindringer for bærekraftig omstilling er det mange meninger – vi ønsker alle velkommen!

 

 

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE