Nye 100 plastposemillioner lyses ut

Fra nyttår økte innbetalingen til Handelens Miljøfond fra 50 øre til 1 kroner pr pose. Intensjonen er ikke å doble inntektene, men å redusere bruken av bæreposer.

Handelens Miljøfond lyser nå ut midler for fjerde gang, søknadsskjemaet er lagt ut og fristen er 11. september. Det er tidligere delt ut 600 millioner fra fondet til 500 prosjekter og også i  denne runden kan det søkes midler til prosjekter i seks kategorier.

De seks kategoriene er:

  • Sirkulære løsninger og redusert plastbruk
  • Økt bruk av resirkulert plast
  • Teknologi for renere hav
  • Kunnskap om miljøeffekter og miljøløsninger
  • Redusere plastforsøpling internasjonalt
  • Frivillig rydding og forebyggende tiltak

– Det er ikke noe som gjør oss mer fornøyde enn å reise på prosjektbesøk og se plastposekronenes virkning i praksis. Pengene går til alt fra infrastruktur for innsamling av medisinsk utstyr, til rydding av spøkelsesteiner på havbunnen og omgjøring av plastavfall til skolepulter i Mali, bare for å nevne noe. Nå ser vi fram til en ny runde med søknader, det blir spennende å se hva som kommer, sier Sjur Kvifte Nesheim, analytiker i Handelsen Miljøfond.

I fjorårets tildeling fikk 127 prosjekter tildelt 109 millioner kroner. Hele 74 av prosjektene var innenfor kategorien Frivillig rydding og forebyggende tiltak, og disse ble tildelt til sammen 30 millioner. I kategorien Økt bruk av resirkulert plast fikk 13 prosjekter tildelt til sammen 20 millioner kroner.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE