Stor kampanje mot marin forsøpling

KAMPANJE: Hvorfor havner plastavfall i havet og er det mulig å gjøre noe med problemet? Det skal Senter mot marin forsøpling, Sjøfartsdirektoratet, Kystverket og Fiskeridirektoratet sette lys på.

Senter mot marin forsøpling, Sjøfartsdirektoratet, Kystverket og Fiskeridirektoratet har gått sammen om en stor kampanje som retter søkelyset på marin forsøpling og hva vi alle kan bidra med for å få bukt med all plasten som havner i sjøen.

Mandag 20. juni kl. 12:00 blir kampanjen lansert på Torgalmenningen i Bergen. Skuespilleren Helge Jordal er opptatt av et rent hav og er en sentral aktør på lanseringsfesten. Det blir også statssekretær Kristina Hansen i Nærings- og fiskeridepartementet, sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide, kystdirektør Einar Vik Arset og direktør Ann-Helen Ernstsen i Senter mot marin forsøpling.

Svært mye taustumper, plastbiter og biter av fiskeredskaper havner i havet rett og slett på grunn av dårlige holdninger eller dårlige rutiner – at vi mister rusk og rask mens vi driver med andre aktiviteter på sjøen. Derfor spør de fire etatene; har du mistet noe?

Budskapet er at folk må begynne å tenke igjennom hva de tar med deg på sjøen, sjekke tilstanden på utstyr de har om bord og være bevisst på at de ikke skal miste noe. Klarer vi det er vi kommet mye lenger mot et plastfritt hav, heter det i pressemeldingen utsendt i forbindelse med kampanjen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE