ANNONSE: Resirkulert glass i spesialdesignet servise

Sirkel og Restaurant Rest inngikk i 2018 et samarbeid for å forene krefter i kampen for et mer bærekraftig samfunn. Dette ble høytidelig markert med et arrangement 22. januar.

Kokkene på Restaurant Rest har bestemt seg for å bygge en meny på råvarer som ellers ville blitt kastet, og ønsket seg et spesialprodusert servise i tråd med dette konseptet. Her ble Sirkel riktig partner, sammen med Restaurant Rest og Odd Standard i Stavanger spesialdesignet de et servise av resirkulert glass.

– Sirkel var en soleklar partner å søke samarbeid med. Glass er en ressurs som virkelig støtter opp under ideen bak restauranten, sier eier Øystein Ruud.

– Sammen med Restaurant Rest ønsker vi å vise hvordan bærekraft og gjenvinning spiller på lag, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Sirkel, Gunhild Solberg.

Og 22.januar inviterte altså Rest og Sirkel til et restemåltid i restaurantens lokaler i Oslo sentrum. Maten var selvfølgelig laget av råvarer som ellers ville blitt kastet og ble servert på servise laget av resirkulert glass. Både bransjefolk og engasjerte forbrukere kunne delta og oppmøtet av overveldende.

Rest serverte restebasert mat som i denne omgangen ble spist helt opp.
Rest serverte restebasert mat som i denne omgangen ble spist helt opp.

– Vi er både stolte og glade over at så mange kom. Det viser at dette er et tema folk engasjerer seg i. Vi håper at de fremmøtte lærte noe og fikk inspirasjon til å tenke mer på gjenvinning og resirkulering i egen hverdag, sier Solberg.

I forbindelse med arrangementet ble det laget en installasjon som tok de besøkende med på en helt spesiell reise gjennom glassets verdikretsløp. Denne endte i et speilrom:

– Dette speilrommet eller «evighetsrommet» som vi kaller det, er et symbol på glassets evige kretsløp, det kan jo gjenvinnes i det uendelige, sier Solberg.

Elementene i installasjonen er bygget på moduler, noe som gjør den enkel å montere og demontere. Etter tilstelningen ble den fraktet til Onsøy og står nå montert der. Solberg åpner for at også andre samarbeidspartnere kan bruke installasjonen om de ønsker.

 Installasjonen av resirkulert glass ender i et effektfullt speilrom.
Installasjonen av resirkulert glass ender i et effektfullt speilrom.

– Vi har mange gode samarbeidspartnere og vi åpner absolutt for at de Installasjonen av resirkulert glass ender i et effektfullt speilrom. Installasjonen av resirkulert glass ender i et effektfullt speilrom. kan bruke installasjonen. I tillegg ser vi for oss at også aktører i andre industrier som jobber for det samme som oss kan bruke den, avslutter hun.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE