Astrid Skarheim Onsum ny konsernsjef i Norsk Gjenvinning

K +

NY KONSERSJEF: Astrid Skarheim Onsum blir Norsk Gjenvinnings neste konsernsjef, men vil ikke tiltre stillingen før til høsten.

I en pressemelding fra Norsk Gjenvinning framgår det at Astrid Skarheim Onsum (50) vil tiltre som ny konsernsjef i selskapet. Hun kommer fra direktørstilling i det relativt nyetablerte selskapet Aker Offshore Wind.

 

Styreleder Erik Osmundsen uttrykker i meldingen stor tilfredshet med å få Skarheim Onsum til å etterfølge seg som konsernsjef. – Ansettelsen av en så sterk profil som Astrid er en bekreftelse på at vi har opparbeidet oss et omdømme som legges merke til og at Norsk Gjenvinning-konsernet er en del av løsningen på morgendagens utfordringer, sier han.

Det opplyses også at Bjørn Arve Ofstad, som nå er konstituert konsernsjef, vil gå tilbake til sin tidligere rolle som COO når Astrid trer inn. Akkurat når dette skjer framgår ikke av meldingen, men Skarheim Onsum sier til Kretsløpet at det vil skje i løpet av høsten.

– Før den tid vil Astrid bruke tid på å bli kjent med konsernet og ansatte, heter det i meldingen.

Det er en ingeniør med lang fartstid i energibransjen som nå skal lede Norsk Gjenvinning videre. Etter skolegang i California og studier ved NTNU i Trondheim fikk hun sin første jobb i Reinertsen Engineering i 1995, men i 2000 bar det over til det som kort etter skulle bli en del av Kjell Inge Røkkes imperium, nemlig Kværner. Etter sammenslåingen med Aker ble Onsum sjef for engineering i Aker Solutions og siden 2018 har hun utredet muligheten for satsing på flytende havvind. Og dette resulterte altså i etableringen av datterselskapet Aker Offshore Wind, som ble børsnotert i fjor høst. Som den del andre grønne etableringer ble dette raskt omfavnet av investorene, børsen priset umiddelbart selskapet til mer enn 7 milliarder kroner. Kursen er riktig nok nesten halvert side da, men setter likevel en god pris på et selskap der inntektene ligger flere år fram i tid.

Men nå handler det altså om Norsk Gjenvinning for Skarheim Onsum. – Men hvorfor forlate en nyetablering innenfor framtidens energiløsninger til fordel for et avfallsselskap?  

– Jeg har fortsatt stor tro på havvind, men det finnes jo mange andre spennende utfordringer. Jeg ser veldig frem til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver, sier hun til Kretsløpet.

Ellers viser hun til pressemeldingen der det blant annet står: – Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Norsk Gjenvinning og ikke minst mine nye kollegaer. Min opplevelse er at konsernet besitter mye kompetanse jeg tror vil bidra til at vi sammen kan nå de målene som er satt for de neste årene. Jeg er imponert over posisjonen Norsk Gjenvinning har bygget opp. Når denne muligheten dukket opp var det ikke vanskelig å takke ja til å bli med på reisen med å videreutvikle konsernet, slik at vi når målene om å bli ledende innen sirkulær økonomi, ikke bare i Norge, men i verden, sier hun i pressemeldingen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE