Bærekraftspris til Vow ASA for pyrolyseteknologi

– Bærekraft er kjernen i alt vi driver med i Vow. Pyrolyseteknologien vår gjør det mulig å få ned karbonutslippene betydelig og er med på å løse flere bærekraftsutfordringer. Utmerkelsen er en anerkjennelse av den solide jobben som hver dag gjøres av våre 250 ansatte, sier Maria Kringlen Halvorsen, bærekraftsdirektør i Vow. Foto Haakon Hoseth

Det norske selskapet Vow ASA anerkjennes for sin pyrolyseteknologi og vant Nordic Sustainability Tech Award, som deles ut av konsulentselskapet Capgemini.

Vows teknologi omdanner biomasse og avfall til utslippsfri energi. Prisen deles ut av Capgemini for å hedre virksomheter i Norden som bruker teknologi og innovasjon for å redusere klimagassutslipp og begrense klimaendringer. Det er andre gang prisen deles ut.

Amogy, Kyoto og Vow var årets finalister i Norge, og under prisutdelingen var det Vow som stod igjen som vinner av både den norske, og den nordiske prisen. Det skriver Computerworld.

– Virksomheter som går foran og brøyter vei for en mer bærekraftig verden fortjener ros. Vows teknologi produserer fornybar energi og reduserer utslippene betydelig i en rekke bransjer. Løsninger som dette er nøkkelen for å lykkes med den nødvendige energitransformasjonen verden skal gjennom, sier Karl Thomas Reinertsen, leder av Capgemini Invent i Norge og ansvarlig for bærekraft i Nord-Europa, i en pressemelding.

Vow ASA utvikler og leverer løsninger for avfallshåndtering og vannrensning til cruisenæringen og sirkulære løsninger til landbasert industri over hele verden. Pyrolyseteknologien, som anerkjennes i utmerkelsen, omdanner biomasse og avfall til blant annet ren energi, biokarbon som erstatning for fossilt kull, og biokull for jordforbedring og lagring av CO2.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE