Berdal gir seg som leder av ReMidt

Daglig leder Trygve Berdal har det travelt med å få det nye selskapet operativt fra 1. januar. – Men motivasjonen er høy for å få dette til, sier han.
Etter noen svært travle år ønsker Trygve Berdal å trappe litt ned. Men han fortsetter som daglig leder for ReMidt Næring as.

Trygve Berdal, en av avfallsbransjens profilerte veteraner, ønsker å trappe ned og har sagt opp jobben som daglig leder i ReMidt IKS. Men 65-åringen fra Snillfjord kaster ikke inn håndkleet, han fortsetter som leder for datterselskapet Remidt Næring as.

Berdal har vært daglig leder for det interkommunale avfallsselskapet Hamos helt siden dette ble etablert i 1995. Fra 2020 fusjonerte dette med selskapene Envina og NiR til Remidt, som etter kommunesammenslåingene omfatter 17 kommuner med til sammen 130 000 innbyggere. Allerede tidlig i fusjonsprosessen ble det bestemt at det nye selskapet skulle ledes av Berdal, men etter at det nye selskapet nå har funnet sin form velger han å trappe ned. – Jeg sa opp jobben før sommerferien og 22. august skal styret avgjøre hvem som blir konstituert i stillinga som daglig leder av Remidt. Deretter blir det satt i gang en rekrutteringsprosess, sier han til avisa Sør-Trøndelag.

Men Berdal har ikke bare puslet med fusjon.  Etableringen av transportselskapet ReTrans-Midt as, sammen med Innherrad Renovasjon og Midtre Namdal avfallsselskap, sørger for innsamling av husholdningsavfallet i de aller fleste kommunene i Trøndelag og på Nordmøre. Han kan også konstatere at ReMidt er i rute med å oppfylle de nye kildesorteringskravene som innføres fra årsskiftet. – I vår region er det nå bare kommunene Rennebu og Rindal som står igjen og de skal være klare i løpet av september måned, sier han fornøyd.

Berdal er også styreleder i biogassanlegget Ecopro og sitter i styret i Avfall Norge.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE