BiR og Indre Hordaland Miljøverk vil slå seg sammen

Konsernsjef Borghild Lekve i BiR og dagleg leiar Jon Grønsberg i IHM kan konstatere at fusjonsprosessen mellom de to selskapene har gått smertefritt.

BiR og Indre Hordaland Miljøverk (IHM) har sendt ut en pressemelding der det framgår at de to selskapene har inngått en intensjonsavtale om å slå seg sammen til et stort avfallskonsern.

Men det er to ganske ulike parter som nå vil gå sammen. BIR AS, som står for Bergensområdets interkommunale renovasjonsselskap, er eid av kommunene Askøy, Bergen, Bjørnafjorden, Kvam, Osterøy, Samnanger og Vaksdal som til sammen har 357 000 innbyggere. Selskapet omsetter for mer enn en milliard og har 475 ansatte. IHM er i en annen størrelsesorden. Det eies av kommunene Eidfjord, Ulvik og Voss med til sammen 18 000 innbyggere og har 35 ansatte.

Men de to selskapene har lenge samarbeidet om å etablere et biogassanlegg på Voss og det framgår at dette er en forutsetning for at sammenslåingen realiseres. – BIR og IHM har store moglegheiter saman og vi er glade for at ei samanslåing har som føresetnad at det vert etablert biogassanlegg og biopark på Voss, sier IHM s styreleder Stein Kvarekvål i pressemeldingen.

Det framgår også at intensjonsavtalen inneholder et mål om at IHM sin lovpålagte virksomhet vil bli et eget aksjeselskap i det nye konsernet. Dagleg leiar i IHM, Jon Grønsberg, er opptatt av at tilbudet til brukerne i Voss, Ulvik og Eidfjord skal videreføres med samme tjenestenivå som i dag, men at en sammenslåing med BIR gir økte muligheter for utvikling, ikke minst digitalt.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE