Enova varsler nye støtteordninger for ombruk

NYE STØTTERDNINGER: Enova ønsker å fremskynde utviklingen mot mer ombruk i byggesektoren.

Enova avslutter nå støtteprogrammet «Konseptutredning for innovative energi- og klimaløsninger». I stedet vil tre nye program rettet mot ombruk i byggenæringen bli lansert om kort tid.

– Vi spisser nå satsingen mot ombruk, men er svært fornøyd med resultatene av støtteprogrammet «Konseptutredning for innovative energi- og klimaløsninger», sier Anna Theodora Barnwell markedssjef i Enova i en pressemelding.

Bygge- og anleggssektoren står for store klimagassutslipp. De største utslippene er knyttet til materialbruk. Interessen for ombruk er sterkt økende i bransjen, og Enova lanserer derfor nye støtteordninger som spisser innsatsen for å fremskynde denne utviklingen.

– Enova ser behov for å øke fokus på incentiver som reduserer klimagassutslippene i bygg- og anleggsbransjen. Vi vil sette fart i utviklingen av mer ressurseffektive og sirkulære verdikjeder i byggenæringen ved å tilby støtte til prosjekter innenfor temaene ombruk og arealfleksibilitet. Vi har nå siste finpuss på de nye støtteordningene og søknadsfrister vil bli lagt ut snart, lover Barnwell.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE