Holdbar 2020 – emballasjemesse med nytt navn

Emballasjebransjen vil sette bærekraft tydeligere på agendaen og har gitt årets arrangement på Norges Varemesse navnet Holdbar 2020. Den går av stabelen 3-5. mars.
Markedskonsulent Siv-Jeanette Larsen og prosjektleder Cecilie Svabø sier den nye messa vil få et nødvendig og tidsriktig løft både i design og innhold. Foto: Ole Petter Opøien.
Markedskonsulent Siv-Jeanette Larsen og prosjektleder Cecilie Svabø sier den nye messa vil få et nødvendig og tidsriktig løft både i design og innhold. Foto: Ole Petter Opøien.

Emballasjeforeningen (tidligere Norsk emballasjeforening) har siden 2000 vært medarrangør for en stor messe hvert tredje år, først under navnet NEF-dagene, de siste gangene under navnet Mat og Emballasje. Denne gangen arrangerer Norges Varemesse alene, men Emballasjeforeningen sitter i programkomitèen og foreningens direktør Kari Bunes er konferansier.

Og prosjektleder Cecilie Svabø i Norges Varemesse sier det dreier seg om mer enn bare en navneendring. – Hittil har mye dreid seg om produksjon og bruk, vi fokuserer nå mer på hvordan emballasjen skal håndteres etterpå. Vi har også utvidet og tematisert fagprogrammet. Første dag har det tittelen Plast – pest eller velsignelse?, andre dag handler mest om automasjon, mens det siste dagen er viet framtidens krav til bærekraftig produksjon og emballering, forteller hun. Hele programmet kan sees her.

Det skal også deles ut en innovasjonspris og her forteller Svabø at to av de fire finalistene har satset på overgang til fornybar fiberemballasje. – Kolonial.no har gått over fra plastposer til pappesker, mens de tradisjonsrike joikakakene nå kommer i pappemballasje i stedet for hermetikkbokser. Det arbeides på bred front med å gjøre emballasjebransjen fossilfri, sier hun.

Og det nye konseptet ser ut til å falle i smak, 82 utstillere er bekreftet, forrige gang i 2017 var det 70 utstillere. – Også publikumsinteressen ser ut til å være betydelig større, vi forventer faktisk en fordobling av antall besøkende, sier Svabø. Holdbar 2020 arrangeres parallelt med matmessa Smak 2020, det skulle dermed også være muligheter til å stimulere ganen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE